MODEF 35.kez kapılarını açtı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da açılışa katılacaktı; fakat Başbakan Bakanlar Kurulu toplantısını Salı gününe aldığı için bu katılım gerçekleşmedi.

Sunumunu yaptığım programa Bursa'dan ilgi yoğundu. Bursa Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, BTSO Başkanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti İl Başkanı katılanlar arasındaydı.

Açılış konuşmalarında en fazla tekrarlanan inovasyon, yenilik, tasarım sözcükleriydi diyebilirim.

Yeni fuar alanı, yeni tasarımlar, yeni pazarlar... Yenilenmenin önemine sürekli vurgu yapıldı.

Fakat, bu yenilenme nedense açılış konuşmalarında bir türlü gerçekleşmiyor. İşte bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Daha profesyonel bir fuardan bahsedeceğiz. Daha profesyonel bir üretim, pazarlama, satış ağı diyeceğiz ama program konuşmalarını tabiri caizse eski tas eski hamam sürdüreceğiz.

Neden daha profesyonel bir açılış programı yapmayalım? Evet yerimiz, ekranımız, tanıtım filmlerimiz de sorun yok. Ama şu anlamsız, uzadıkça uzayan konuşmalara bir son verme zamanı gelmedi mi?

9 kişi konuştu dün. Bu işin doğrusu ev sahibi olarak MODEF'in Başkanı'nın konuşması sonra da en üst protokolde kim varsa onun konuşması. Olay orada bitmeli.

Saatlerce uzayan konuşmalardan sıkıldı katılanlar. Yavuz Uğurdağ, katılanlara sektöre, fuara ilişkin önerilerini, beklentilerini, şikayetlerini, artıları, eksileri sunar; en üst protokolde kim varsa o da bu beklentilere, isteklere karşılık yapılacakları, izlenecek yolları, yapılıp yapılamayacağına ilişkin değerlendirmelerini sunar. Olay bu kadar basit...

MODEF yönetimini de anlıyorum. Bursa'dan gelmişler konuşmasalar olmaz. Onlar konuşurken; bizimkilere söz vermesek olmaz derken sayı 9'u buluyor.

Bunu daha profesyonel hale getirmek zorundayız. Bu uzayıp giden konuşmalara çare bulmak durumundayız. İlla bu isimleri onore edeceksek; katıldıkları için bir plaket takdim eder teşekkür edebiliriz. Bence yeni fuar alanında yeni bir anlayışla başlamak lazım.

MODEF fuarı mobilyacılar adına önemli bir fuar. Yeni iş beklentileri, durağan durumu harekete geçirebilecek yeni müşteriler adına çok çok önemli. Bu fuar döneminde mobilyacılarımıza bol kazançlar dileyerek yazımı sonlandırayım.