Büyükşehir Yasası'na muhalif olduğumu biliyorsunuz. Defaatle bu konuda yazılar yazdım. Bu yasanın İnegöl'e bir faydası olmayacağını dile getirdi. Madem değiştiremiyoruz o zaman beklentilerimizi takip edelim.

Yasanın Meclis'ten geçmesi sonrasında ilk yapılan yerel seçimler öncesi İnegöllülere şu söylendi: Altyapıyı sıfırdan yenileyecekler. Eğer İnegöl Belediyesi kendi yapmaya kalksın bunu 20 yılda başaramaz.

Biz aylarca yıllarca altyapıda bir hamle bekledik. Recep Altepe her gelişinde müjde verip gitti. Ekonomik anlamda batağa sapladığı Bursa'nın bu kadar parayı İnegöl'e veremeyeceği gerçeğiyle sonrasında yüzleştik.

Altepe gitti, Alinur Aktaş yeni başkan olarak koltuğa oturdu. Ondan da beklentimiz çoktu. Özellikle altyapı sorununun çözümü noktasında...

MERPA'yı yenileyen, İnegölspor Tesisleri ve havuzu yarıda bırakan - ki havuzda tekrar çalışmalar başladı- Bursa Büyükşehir Belediyesi, altyapı konusunda krediyi buldu, ilk etap ihaleyi de yaptı.

Evet hala bekliyoruz kazmayı vurmaları için ancak iyi ki şimdiye kadar o kazma vurulmamış. Zira İnegöl'ün altyapısı ile ilgili ilk karar sadece içme suyu hattıyla ilgiliydi.

Yani kanalizasyonda değişiklik yapılmayacaktı. İlk etapta 140 - 150 milyon TL'lik altyapı ihalesi yapıldı ancak bu ihaleye sadece içme suyu hattı değişikliği dahildi.

Öğrendiğime göre Başkan Alinur Aktaş BUSKİ'ye talimat vererek; kanalizasyon hattını da işin içine alın demiş.

Doğrusu da bu açıkçası. Zira İnegöl'ün altını üstüne getirecek bir çalışmada sadece içme suyunu yapıp; kanalizasyona ellememek olmazdı.

Hatta Telekom'un tüm İnegöl'ü fiberle tanıştırması adına da görüşme yapmak lazım. İnternette fiber hız reklamı vermek güzel de İnegöllü sadece reklamı izliyor, onu evinde işyerinde yaşamıyor.

İNGAZ eksikliklerini tamamlayabilir. Hatta boş arsalara doğalgaz hatlarını şimdiden çekip bekleyebilir. Nasılsa İnegöl'de doğalgaz kullanımı zorunlu olacak.

Aynı şekilde UEDAŞ da benzer çalışmayı yapmalı. Enerji hatlarının yer altına alınması adına kazma, kapatma ve asfaltlama maliyetlerinden kurtulurlar.

Velhasıl altyapı çalışmaları başladığında bir daha tekrar kazılmama adına herşey hazır hale gelmeli. Böylece İnegöl'de yamalı yollar, açılıp bırakılan çukurlar görmeyiz.