Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti.İşverenine, çalıştığı konut yapım işinden ayrılmak, eşi ve büyüyen ailesi ile birlikte daha ozgür bir yaşam sürme tasarısından söz etti.

Her ay başı aldığı ücretini elbette özleyecekti. Ne var ki, emekliliğinin zamanı gelmişti.Müteahhit iyi işçisinin ayrılma kararına üzüldü. Ve ondan, kendine bir iyilik olarak, son bir ev daha yapmasını rica etti.

Marangoz kabul etti ve işe girişti, ne var ki gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı.Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandi. Kendini adamış olduğu mesleğine, böyle son vermesi ne talihsizlikti!..

İşini bitirdiğinde, işveren, evi gözden geçirmek için geldi ve evin dış kapısının anahtarını, senelerdir onun için çalışan marangoza uzattı."Bu ev senin hakkın" dedi, "sana benden hediye".

Marangoz şoka girdi. Ne kadar utanmıştı! Keske yaptığı evin, kendi evi oldugunu bilseydi! O zaman onu böyle yapar mıydı hiç!

Bizler için de durum böyledir. Hergün, kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zamanda yaptığımız işe, elimizden gelenden daha az gayreti gösteririz.Sonrada, şoka girerek, kendi kurduğumuz evde yaşayacağımızı anlarız. Ve çoğu zaman da eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yapabileceğimizi düşünürüz.

Ne var ki, artık geriye dönemeyiz.Marangoz bizleriz. Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da bir duvar öreriz. "Hayat, bir kendin-yap tasarımıdır" Bugün yaptığımız davranış ve seçimler, yarın yaşayacağımız evi oluşturur.

Öyle ise onu akıllıca inşaa edelim.Unutmayalım...Paraya ihtiyacımız yokmuş gibi çalışalım.Hiç incinmemişiz gibi sevelim.

(ALINTI)

SAMİMİ OLALIM

Şubat ayındayız hava buz gibi... Elazığ üşüyor ve çok sayıda insanın Türkiye'nin şu anda çok sıcak olan yerlerinde mesela Mersin, Adana İskenderun Antalya İzmir gibi yerlerde, yılda sadece 3 ay kaldıkları eşyalı yazlık evleri var.

Haydi el ele versinler.Haydi bir kampanya başlatsınlar. Elazığ'da evleri hasar görmüş, çadırda kalmak zorunda olan aileleri kucaklayıp yaza kadar evlerinde yazlıkarında misafir etsinler.

Böylece hem deprem psikolojisinden kurtulmuş olurlar hem de evsiz kalmamış olurlar Haydi şezlong lobisi sizden de yurtsever tavırlar bekliyoruz. Sadece klavye başında yazıp sağa sola hesap sorarak olmaz.

Oktay Yıldırım-Emekli Komutan