Merhaba değerli okurlar; hacamat hakkında epeyce merak edilen sorular var. Bugün sizlerin bu sorularına cevap vermeye çalışayım.

Hacamat yaptırmak, cilt altında kılcal damarlarda biriken toksinleri ağır metalleri, bakteri ve ölü doku hücrelerini uzaklaştırmayı sağlamaktadır. Vücutta bu atılamayan bu artıkları 'Lenf sistemi' toplar. Yok etmeye vücuttan uzaklaştırmaya çalışır. Ancak büyük moleküllü artıkların bir kısmı vücuttan atılamaz ve birikir ve vücudu yavaş yavaş zehirler. İşte hacamat sayesinde biriken bu artıklar ve zehir cilt altından emilerek uzaklaştırılır. Hacamat kanı damarlarda dolaşan kandan 4-5 kat fazla artık madde içerir. Her daim koyu ve kıvamlıdır.

İşte tüm bu faydaları nedeniyle hacamat yaptırılması Peygamber efendimiz, Hz. Muhammed (S.A.S) tarafından tavsiye edilmiştir. Bu konuda sahih,güçlü hadisler mevcuttur. Örneğin;

Resulullah (S.A.S) şöyle dedi: İsra ve Mirac'a çıktığım zaman geçtiğim her melek topluluğu bana şöyle dediler; 'Ey Muhammed Mutlaka hacamatı tavsiye et. (İbn.Mace ve Hakim)

Yine bir başka Hadis-i Şerif'de; 'Mirac'dan inerken hangi melek cemaatine rastlasam, Ey Muhammet (S.A.S) Ümmetine hacamat olmalarını emret. Dediler buyurmuştur (Tirmizi.)

Dolayısı ile hacamat yaptırmak sünnettir.

Ne kadar sıklıkla yaptıralım derseniz. Hacamat için tavsiye edilen uygulama yılda 2 kezdir. Ancak herhangi bir yan etkisi olmayan hacamatı kronik hastalıklarda her ay da uygulayabiliyoruz. Takdir edersiniz ki son yüz yıl içerisinde insan bedeninin maruz kaldığı toksinler ve yabancı madde miktarı kat be kat artmıştır. Günümüzde şehirlerde egzoz gazları, ve sanayi artıkları , kimyasal içeren her türlü spreyler ve sigara dumanı ile ciddi bir bombardıman altındayız. Yediğimiz paketli gıdaların tümünde koruyucu katkı maddesi bulunmaktadır. Keza gıda boyaları, tatlandırıcılar, kıvam arttırıcılar vb pek çok kimyasal maddeyi karşı koyamadan vücudumuza alıyoruz. Sözün özü sık yapılmasında sakınca yoktur.

Hijyen şartlarına dikkat edilmesi toplumsal bir zorunluluktur. Sebebine gelince, kan çok iyi bir besi yeridir. Mikropların üremesi için son derece elverişli bir ortam yaratır. Kanalizasyona dökmek yada çöpe atmak bulaşıcı hastalıklara zemin hazırlamaktır. Bu nedenle Tıbbi Atık olarak özel poşetlerde toplanmalı ve imha edilmelidir. Tüm hacamat malzemeleri tek kullanımlık olmalı, kullanıldıktan sonra tıbbi atık toplayıcı özel firmalar tarafından imha edilmelidir.

Çok sorulan bir diğer soru; 'Hacamat için belirli günler var mıdır?'

Evet hacamat, Hicri takvime göre yani ay takvimine göre uygulanır. Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri uygulanmaktadır. İcazetten Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri hacamat yapılmaz.

Bu günlerden Hicri takvimde tek güne denk gelen günler de Hacamat için Sünnet günleridir. Hicri ayın ilk beş günü de icazetten hacamat uygulanmaz. En uygun günler Hicri ayın 6'sı ile 26'sı arasıdır.

Hacamat yapanın da, yaptıranın da namaz abdestli olması ve uygulama esnasında 7 kez Ayet-el Kürsi okunur. Nas ve Felak sureleri de yanında okunabilir. Hacamat üzerinizde biriken nazar ve ve bunun gibi negatif enerjiler uzaklaştırılmasını da sağlar. Uygulama sonrası çoğu kimse hafiflediğini ve ferahladığını dile getirmektedir. Tibbi Nebevi kitabında 42 hastalığı tedavi ettiği rivayet edilmektedir.

Vücuda bu denli faydalı olan hacamatı herkese tavsiye ederim. Doğru uygulandığında korkulacak, can acıtan bir yöntem değildir. İnternette çok sayıda hatalı ve bilinçsiz yapılan uygulamalar mevcuttur. Lütfen bu uygulamaları dikkate almayın. Günümüzde bu işe ticarete döken ve yetkisi olmadığı halde hacamat eğitimi verdiğini söyleyerek insanlara para karşılığı sertifika dağıtan yerler mevcuttur. 2014 yılında resmi gazetede yayınlanarak yasalaşan kanuna göre bu tür tamamlayıcı tıp uygulama yetkisi sadece ruhsat almış hekimlere verilmiştir. Hekim dışı uygulama yapanlara 2 yıl hapis cezası verilmektedir. Lütfen bu tür yerlere itibar etmeyin. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Sorularınız ve bilgi için irtibat numaram: 532 497 61 42