Rapor Ankara'da tekrar heyete gösteriliyor, almış olduğunuz oran düşürülebilir veya çıkarılabilir.

Pekü; bundan sonrası ne olu derseniz;

Vergi indirimi yazınız çalışmış olduğunuz işlerinize geliyor.

"BU ARADA VERGİ İNDİRİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR OLMANIZ GEREKİYOR."

Evrakınızın Ankara'dan gelme süresi oldukça can sıkıcı. İlgili memurun söylediğine göre önceleri 2 aya geliyordu; Sonra 4 ay oldu; Şimdi ise 6 aya kadar bu evrak Ankara'dan anca geliyor.

İşlerinizden kontrol edebileceğiniz gibi ayda bir vergi dairesine gidip bu evrakı sorabilirsiniz.

Evrak bazen Ankara'dan erken gelebiliyor.İllaki iş yerinden almanıza gerek yok. Vergi dairesinden elden de imza karşılığı teslim edilebiliyor.

Aradan günler hatta aylar geçtikten sonra o evrak geldiğinde hiç zaman kaybetmeden Alanyurt'daki SGK binasına gidip evrakı teslim ediniz.

İlgili memur evrak ile birlikte günlerinizin dolu olup olmadığını kontrol edip "EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ" dediğinde size iş yerinize teslim etmek istifa dilekçeniz ve son ay bordronuzun doldurulması için sizi tekrar çalıştığınız yere gönderecek.

Evraklarınızı iş yerinizde doldurup tekrar SGK'ya geri gelip teslim ettiğinizde emeklilik işlemleriniz başlatılmış oluyor.Emekli maaşınızın yatırılacağı bankayı seçerken bankaların vermiş olduğu cazip promosyon paraları araştırıp öyle banka tercihi yapınız.

-E artık, emekli oldun hadi ıslatalım. Diyenlere acele etmemelerini salık verin. Zira bu süreç de 2 3 sürebiliyor ama maaşınız çalışmaya başlamış oluyor.

Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam edebiliyorsunuz.Sadece iş yeriniz size "KAZA SİGORTASI" yaptırmak zorunda amma bu yatan primler maaşınıza asla etki etmez.

Evrak bekleme süreçlerini de değerlendirin derim.Mesela elinizdeki engelli raporu ile İnulaş'dan bedava otobüs kartı alabilirsiniz.Bursa belediyesinin tüm ulaşım araçlarından bedava yararlanmanızı sağlayacak "Bursakart " alabilirsiniz.

Aynı rapor ile belediye su idaresine müracaat edip su parasının yarısını ödeyebilirsiniz.Yine İnegöl'den çok önemli olan "Engelli kartı" çıkartabilirsiniz.

Ayrıca engellilere sağlanan tüm haklara sahip olabilirsiniz.(Engel derecenize ve türüne göre) Raporunuzu aldıktan sonra oluşabilecek her tür hastalık ve kazada engel oranınızı yükseltmek için aynı süreçleri yürütüp oranınızı yükseltebilirsiniz.

Neyse şimdi tüm bu süreçleri bitirip ilk maaşınızı beklerken Ege'de bi' sahil kasabasında kafe açma hayalini kurmayı da ihmal etmeyin derim :=))

Eeee o kadar çalışıp devlete o kadar prim ödediniz; Şimdi o paracıkları çatır çatır yeme zamanıdır :=)

Afiyet bal şeker olsun efenim.

-Yaaa bu konu da sorum olacaktı ama... Derseniz E-Posta adresim [email protected]