Türk sanat müziğinin başucu eseri, fasılların olmazsa olmazı şarkımızın hikayesi.

1972 yılında Turgut Yarkent'e, bir arkadaşı sevdiği kız için bir şiir yazmasını rica eder.Turgut Yarkent, "peki nasıldır bu kız, gözleri ne renk mesela?" diye sorar. Arkadaşı, "unuttum" der.

Birkaç gün sonra kapısına gelen arkadaşı, "şiiri yazıp yazmadığını" sorar . "Peki! Kızın göz veya saç rengini hatırladın mı?" sorusuna yine yanıt vermeyince "Yakında hazırlarım merak etme" der.

Turgut Yarkent ne yazacağını düşünür ve sonunda kızın ağzından arkadaşına hitap edercesine şiiri yazar.

"Duydum ki, unutmuşsun gözlerimin rengini.

Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara.

Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı.

Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara.

Hani bendim yedi renk, hani tende can idim.

Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim.

Demek ki senin için aşk değil yalan idim.

Acırım heder olan o güzelim yıllara."

Turgut Yarkent'in yazdığı şiir Muhayyerkürdi makamında Selahattin Altınbaş tarafından bestelenir ve Milliyet Gazetesi'nin 1977'de açmış olduğu yarışmada, yılın en sevilen şarkısı ödülüne layık görülür.

Ne diyelim, iyi ki de unutmuş "o gözlerin" rengini.

ABD GIDA YARDIMI

ABD köleleştirmek istediği ülkeye 9-10 sene gıda yardımı yapar. Bedava mısırla rekabet edemeyen yerli pirinç, buğday çöker.

Tarım arazileri terk edilir. Köylüler kente göçer ve çocukları; hayvanları, doğayı tanımaz olur. Asya'da birçok ülke gıda bağımsızlığını böyle kaybetti!

Ülkemizde bu ABD kıskacının son halkası. Doğası, ılıman iklim kuşağı, bol akarsuları, zengin bitki örtüsü ile ülkemiz tarım ve hayvancılık yapmaya oldukça müsait. Tarım ve hayvancılık ABD'nin müdahalesi sonucu çökmüş durumda.

Ayçiçek yağı, buğdayı, eti, süt ürünlerini dışardan ithal eden Türkiye de fiat artışlarına isyan eden vatandaş, Kurtuluşun bu güzel vatanı yeniden ekmek, toprağı işlemekten geçer.

(Ziraat Mühendisliği Eğitim Sayfası)