BİSMİLLAH...

KALEM, EY KALEM!..

Hurufat. Üstü çizilen kelimeler, hece düşmeleri, anlam kaymaları, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen kurulamayan, ardı ardına üç nokta ile yolu kesilmiş cümleler. Kemale ermemiş yazılar. Buruşturulup atılan kağıtlar. Yazarını bazen kıskandıran bazen de canından bezdiren karakterler. Her an değişiverecekmiş gibi gelen kurgular. Yazım hataları. Cok fazla meramı dile getirmek isterken oluşacak anlatım bozuklukları.

Yazıyı gazeteye gönderdikten sonra oluşabilecek dizgi hataları. Genel yayın yönetmeninin yazıya müdahale etme arzusu.

Başlığı, konuyu ya da üslubu beğenmeyen okurlar. Her ne yazarsanız yazın her şeye burun kıvıran yazı erbabı. Tüm bu zorlukları bilmesine rağmen noktasına virgülüne kadar hataları sıralayan münekkidler. Gününüzü mahvedecek sosyal medyanın klavye kahramanları.

Üstüne üstlük bu haftanın yazısını yazarken "Önümüzdeki hafta ne yazacağım!" düşüncesi. "Ya yetiştiremezsem!" kaygısı.

Ve buraya kadar yazdıklarımı okuyup "Ne diye yazıyorsun o zaman be kardeşim!" diyen sevgili okuyucu! Tüm bu dağınıklığı toparlamak için yazıyorum. Yazının beni matbuat dünyasında zorla tutacağına inandığım için yazıyorum. Daha iyi okumak zorunda olacağım için yazıyorum.

Ne mi yazacağım? Gündelik konulardan olabildiğince kaçarak kendime ve benimle halleşebileceksen sana "yazı"dan bir sığınak kurabilme arzusundayım. Yazı, benim için bir soluklanma vesilesidir vesselam. Bazen bir kitabı bazen bir cümleyi veya mısrayı okumanın keyfini çatabilmek için yazı makinesinin başına geçeceğim. Modern dünyanın karmaşasından kaçıp gökyüzüne bakabilmek, bulutları görebilmek, her gün geçtiğimiz yol üzerindeki ağacı farkedebilmek, kuşların cıvıltısını duyabilmek iştiyakıyla insanlığın kadim dostu kalem ve kağıdın kurduğu medeniyetin çatısı altında kalabilmek için yazıya umut bağlayacağım.

Bundan böyle, ne kadar devam eder bilmem ama haftada bir pazartesi günleri Genç Gazete'de bu köşeyi işgal edeceğim.Bazen bir şiirin götürdüğü yere dek gidip yazıyı yarıda bırakacağım bazen de okuduğum bir kitabın yazarıyla cedelleşirken tuttuğum notları bu köşeye taşıyacağım.

Kemale ermesini temenni ettiğim yazılarda cedelleşmek umuduyla!...

Ali DOĞRU