??????? ?????? ?????????

"Yemin olsun ki, sen onları yaşamaya karşı insanların en düşkünü olarak bulursun. Putperestlerden her biri de arzular ki, bin sene yaşasın. Oysa yaşatılması onu azaptan uzaklaştırmaz. Allah onların yapmakta olduklarını eksiksiz görür." (BAKARA 96)

Yahudiler, Resulullah Efendimize(s.a.v) karşı çıkıyor ve şunu iddia ediyorlardı: "Biz Allah'ın sevgili kullarıyız. Ahiret yurdu bize ait. Allah, cenneti bizim için hazırladı."

Yahudilerin bu iddiası üzerine şu ayet-i kerime nazil oldu:

"94. (Ey Muhammed, onlara:) Şayet (iddia ettiğiniz gibi) ahiret yurdu Allah katında diğer insanlara değil de yalnızca size aitse ve bu iddianızda doğru iseniz haydi ölümü temenni edin (bakalım), de.

95. Onlar, kendi elleriyle önceden yaptıkları işler (günah ve isyanları) sebebiyle hiç bir zaman ölümü temenni etmeyeceklerdir. Allah zalimleri iyi bilir. (Bakara Suresi)

Yahudiler sadece kendilerinin cennete gireceklerini iddia ederler. Ancak insanlar içersinde dünya hayatına en çok düşkün olan ve ölümden korkanlar yine yahudilerdir. Onlar, nefislerine puta tapanlardan daha düşkündürler.

Araplar bin'i çoklukta mübalağa etmek için kullanırlardı. Müşrikler de ölümden korkar ve çok yaşamak isterlerdi. Öyle ki müşriklerden biri aksırdığında; "Bin yıl yaşayasın" diye karşılık verirlerdi. Yine müşrikler de birbirlerini selamlarken; "On bin sene yaşa" demek adettendi. Mecusiler de kralları için; "Bin Nevruz yaşa, hayat sür!" şeklinde dua ederlerdi.

Müşriklerde ahiret hayatına iman yoktur. Onlar hayatı sadece bu dünya hayatından ibaret görürlerdi. Dolayısıyla onların dünya hayatına düşkünlükleri doğal bir sonuçtu. Çünkü onların inancına göre ;onların cenneti burasıdır. Peki Ahiret hayatına iman ettiklerini iddia eden Yahudilere ne oluyor? Neden ölümden korkuyorlar?

Resulullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki: «Eğer Yahudiler ölümü temenni etseydiler, herkes tükürüğü ile boğulacaktı ve yeryüzünde hiçbir Yahudi kalmayacakdı» "Yahudiler, ölümü temen­ni etmiş olsalardı ölürler ve cehennemdeki yerlerini görürlerdi."

Ama bunu yapamadılar. Dünya hayatını çok seviyorlardı. Ölümden çok korkuyorlardı. İddia ettikleri gibi Ahiret hayatındaki akıbetlerinden emin değillerdi. Bu konuda samimi değillerdi.

Kendinden emin olan insan, ölümden korkar mı?

Mümin ölümden korkmaz. Ölümün bir vuslat olduğunu bilir. İşte bu sebeple Hz. Ali (R.A.) şöyle buyurmuştur: «Ölümün üzerine düşmem veya Ölümün benim üzerime düşmesi, hiç amma hiç, beni endişelendirmez ve böyle bir olaya perva da etmem."

İşte bu inançla Hz. Ammar bin Yasir (R.A.) Sıffın Savaşında şöyle sesleniyordu: «İşte şimdi Rabbime ve Hz. Muhammed efendime kavuşmak zamanıdır."

Cennet ile müjdelenen on sahabeden her birinin, bir an önce ölüp oraya gitmeyi arzu eder oldukları bir çok rivayette yer almaktadır. Onlar, hep cennetin özlemini duymuşlardır

Ahiret hayatında cennete gireceğinden emin olan insan, dünya hayatını kaybetmekten korkar mı? Onlar dünya hayatını o kadar çok seviyorlar ki, isterler ki 1000 yıl yaşasınlar. Şüphesiz kaçtıkları ölüm mutlaka kendilerini bulacak. Allah'ın azabından kurtulamayacaklar. Ne kadar yaşarsa yaşasınlar, ömrün uzunluğu onları Allah'ın azabından kurtaramaz.