Geçtiğimiz hafta voleybol haber sitelerinde Belediyespor'un Efeler Ligi'nden ayrılacağına dair haberler paylaşıldı.

Açıkçası İnegöl'de de bunlar konuşuluyordu ama henüz bir karara varılamadığını biliyorduk.

Doğal olarak henüz haber yapılacak kıvamda bir durum söz konusu değildi. Ulusal haber sitelerinde yer alınca tekrar bilgilerimizi güncellemeye karar verdik.

Yaptığımız araştırmada haber kısmen doğruydu. Zira tam bir çekilme kararı alınmamıştı.

Belediyespor maliyetleri de hesaba katarak; Efeler Ligi'nde yer almanın şu sıkıntılı süreçte çok da ekonomik olmayacağına kanaat getirdi.

Evet bizlere 6 yıldır müthiş bir heyecan yaşattılar ama işin içinde bir de ekonomik gerçeklikler var.

Doğal olarak İnegöl'e daha fazla spor yaptırılması düşüncesiyle ortaya çıkmış olan Belediyespor, milyonluk bütçelerle geriye gideceği düşüncesiyle Efeler Ligi'nde bulunma hakkını devretmeyi düşünüyor.

Önlerinde 2 yol var. Birini yakın zamanda seçecekler. Ya Efeler Ligi'ne katılım hakkı devredilecek -ki 6-7 kulüp ile görüşülüyor- ya da altyapıdaki gençlerle maçlara çıkılacak.

1.ligde biliyorsunuz Belediyespor'un bir takımı var. Doğal olarak Efeler Ligi'nde büyük bütçelere gerek olmadığı kanaati oluşturuldu.

Yüksek ihtimalle de Efeler Ligi katılımı devredilecek. Bu gelecek para ile ilgili de İnegölspor'a devri konuşuluyor.

Ancak bunun için de şartlar olacak gibi. İnegölspor yönetimi de devam etme kararında ama ekonomik koşullar onları da zorluyor gibi.

Her an kongre kararı alınabilir. Doğal olarak Belediyeye bu iş kalabilir. Belediyespor'un devir parası da İnegölspor'da kullanılabilir.

Bunlar duyduklarımız. Tabii net karar olmadığı için konuşmak için de erken. Belediyespor önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacak.

Bu karar Belediyespor kadar İnegölspor'u da ilgilendirecek gibi...