Bu sefer dostum sanki aradığı sözleri bulmuş olmalıydı ki;-Tamamdır emin bey, şimdi anladım. Almanya yenidünya düzeni için gerekli olan teknolojilerde ilerlemekte geri kaldı. Doğru mu? Dedi. Evet dedim, aslında bu bir hastalıktır değerli dostum dedim.

Üretimde Hat verimliliği ve karlılığıiçin şirketlerin markaların yaptıkları bir hatadır bu. Rakipleriniz sizi zorlamıyorsa siz ek yatırım yapmaktansa mevcut hattın verimlilik düzeyini arttırarak ilerlemek istersiniz. Amaç karlılık makasını arttırmak olacaktır. Hatta bu karlılık makasını daha uzun vadeli hammadde anlaşmaları ile daha da sağlamlaştırmak istersiniz. Bazen tüm nakdini hammaddeye bağlayan şirketler görürüm ve onlar bunun la övüne dursunlar, ben onlar yerine stres olurum resmen. Zira zaman stoklanma zamanı değildir. Optimal stok düzeyinde çıpa atma ama ona rağmen iyi fiyat alma zamanıdır. Farklı formüller deneme zamanıdır.

Ve birde Ar-Ge konusu var. Karlılık odaklı üretim bir bakıma doğrudur ama mevcut üründe karlılığı arttırmaya çok takılmamalı ve çok uzun sürdürmemelidir. Zira doğru AR-GE ile hep güncel kalmanız gerekmektedir. Ama AR-GE kısmında doğru alanlara yönelmezseniz birileri bir STARTUP kurar, başlarlar üretmeye ve sektörün ortasına bomba gibi düşerler.Sonuç olarak gün gelir kendi sektörünüzü bağladığınız hammaddeleriniz yatırımlarınız altyapınız velhasıl tüm finansal gücünüz nakdiniz pul olur. Başınıza bela olabilir.

Biraz daha açık anlatayım isterseniz. Örneğin Mercedes markasının çift kavramalışanzımana en az 3 yıllık üretiminde kullanacağıtaahhüdünüşanzıman üretici tedarikçisine verdiğini varsayalım. Fakat siz buna fokuslanırken çevrenizdeki birkaç oluşum elektrikli araca yönelmiş, şanzımana ihtiyacı olmayan, radyatöre aktarım elemanlarına ihtiyacı olmayan bir şekilde çözümle geldiğini düşünün. Birde şanzıman içindeki dişli parçayıüretmek için başını kuma gömen başka herhangi bir alana yatırım yapmayan dişli üreticisine bakın.

Tüm gücünü daha karlı bir üretim yapmak için bu parçaya odaklamış olsun. Alt seviyedekibir marka farklı bir yorum ve dille piyasaya bir ürün sunduğunda ki bunun adı tesla bunun karsısında mekanikçözümler süren Mercedes'in, Mercedes'eşanzıman üreten fabrikanın, şanzıman üreten fabrikanın dişli tedarikçisinin topyekun iflasına kadar gider bu durum. Peki ne yapmak lazım?Hammadde yatırımlarınız anlamlı düzeyde olmalı, faydasız altyapı yatırımlarınız çok esnek değillerse yakında çöp olacaktır unutmamak LAZIM.

Sonuç OLARAK değişim zamanı gelince değişim kaçınılmaz olur. Nokia güçlüydü battı peki tek lokomotif şirketi olan Finlandiya ne yaptı? Ona Bakmak Lazım. Ve SAMSUNG ve LG de yeni atılımlara girişemezlerseonlarda bitecekler. Bunu görmek için fütürist bile olmaya gerek yok aslında. Apple zaten batış sürecine girdi, servis satarak platform abonelikleri ile bir yerlerde tutunmaya çalışıyor. Ama Amerika yeni süreçte varmış gibi duruyor.Bunu da Trump'ınagresif politikaları ne şekilde etkileyecek bunu da zaman gösterecek.

Dostum son olarak ona geçmiş yazılarımızdan doların geleceği ne olacak başlıklı makaleyi okumasını tavsiye ettim. Oda; - İlk fırsatta okuyacağım. Ülkelerin ciddi bir değişim sürecinde olduğu aşikar. Dünya çapında sanki fay hatları aktifleşmiş gibi. Tabi ki de doğru haberlere ulaşmak pek kolay değil. Dolayısıyla çok bir öngörüye ulaşamıyorsunuz. Takibe devam dedi. Ben de aslında amacımızın global ekonomiyi ülke stratejilerini okumak ve buna göre şirketlerimize yön vermek, strateji üretmek olduğunu hatırlatan bir karşılıkla görüşmemize nihayet verdik.

Gelecek Yazı Algoritma Savaşları..