AK Parti'de bayram sonrası kongre heyecanı yaşanacak. Sadece bir heyecan olmayacak tabii ki.

İki türlü beklenti var. Birincisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metal yorgunluk olarak ifade ettiği noktada bir temizlik.

Bir diğeri ise özellikle paralel yapıyla ilişkisi olduğu bilinen ve partide hala görev alanların tasfiyesi.

Bunu AK Parti yapmak zorunda. Yapmazsa; referandumda yaşadığı gel-gitleri ilk seçimde de yaşar. İlk kez muhalefetin %49'ları görebildiği bir ortamda bu temizlik halk tarafından bekleniyor.

İlçe kongreleri ile başlayacak heyecan. Sonrasında ise il kongrelerine sıra gelecek. Eylül-Ekim ayı liste tartışmaları ile geçecek.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da büyük bir yenilenme bekleniyor. Mevcut Başkan Cemalettin Torun tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Torun aslında aday olacaktı ama Genel Merkez, özellikle de Erdoğan adaylığını istemiyor.

İnegöl'de ise Adem Demirel için de adaylık söz konusu değil. Demirel, Genel Merkez'e bunu bildirdi. Demirel'in durumu Torun gibi değil. Bunu yakın çevresine hatta biz gazeteciler sorduğunda 'özelde' söylüyor.

Fakat Adem Demirel, kamuoyuna açık açık aday değilim demiyor. Zira AK Parti'de aday değilim deseniz de genel merkez devam etmenizi isterse hayır deme lüksünüz yok.

Pazartesi günkü 16.yıl kahvaltısı bir manada Adem Demirel'in veda toplantısı gibiydi. Demirel'in bu kadar uzun konuştuğuna çok şahit olmamıştık.

Girilen seçimlerdeki başarılar, İnegöl'de yapılan yatırımları uzun uzun anlattı. Sonra da teşkilatına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Adem Demirel ile ilgili daha geniş bir yazıyı kongre sonrasında yazmayı planlıyorum. Demirel'in daha fazla iz bırakmasını bekledim. O konuda bir hayal kırıklığına uğradığımı ifade edeyim.

Sürpriz isimler, sürpriz listeler olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Aslında AK Parti'nin son kongresinde de büyük sürprizler bekleyenler hayal kırıklığına uğramıştı. Aynısı İnegöl'de de olabilir.

Şunun şurasında 40 gün var. Bekleyip göreceğiz.