2014 yılı Kasım ayında Turgutalp Mahallesi Mahmut Esatbey Caddesi'nde bulunan bir telefoncuda alışveriş yapan Süleyman Akın'ı (38) vurduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hakim karşısına çıktı.

SEGBİS ile savunmasını yapan tutuklu sanık Necmettin A;

"Olaydan yaklaşık iki hafta önce kendisinden 800,00 TL karşılığında Baretta marka ruhsatsız bir silah almıştım. Daha sonra silah bozuk çıkınca iki gün sonra şikayetçinin iş yerine silahı götürdüm ve bozuk olduğunu söyledim. Şikayetçi silahı benden aldı. Parasını iade etmedi. Bana küfürler ederek beni dövdü. Hatta 'senin vururum' diye tehdit etti."

"Olay günü de yine şikayetçi ile karşılaştım. Yanımdan geçerken anneme küfür edince ben de sinirlendim ve cezaevinde olan abime ait Zigzauer marka silahla şikayetçinin ayaklarının dibine doğru, korkutmak amacıyla yaklaşık 5 metre mesafeden ateş ettim. Sonra olay yerinden kaçtım, silahı da kaçarken atmıştım. Çok pişmanım, beraatimi talep ederim" dedi.

Duruşmaya katılan müşteki Süleyman Akın beyanında;

"Sanığı daha önceden tanımıyordum, herhangi bir tanışıklığımız yoktur, olaydan sonra aramızda husumet bulunan Güray E.'nin yanında çalıştığını öğrendim. Olay tarihinde İznik'e gidecektim. Arkadaşımın iş yerine çocuklara kontör almak için gitmiştim. Aracımı Göçmen Caminin yanma park ederek, işyerine girdim."

"İş yerine girdikten yaklaşık 3-5 saniye sonra ben iş yeri sahibi ile konuşurken arkamdan bana ateş edildi. Silah sesini duyunca geriye döndüğümde sanığı elinde silahla gördüm, aramızda yaklaşık 4-5 metre mesafe vardı. Silahı sanık belimden yukarıya doğru tutmuştu, sanık ateş etmeden önce bana herhangi bir şekilde seslenmedi. 4-5 el ateş ettikten sonra sanık olay yerinden kaçtı, sırt bölgemden 4 mermi bana isabet etti, bir tanesi böbreğimi parçaladı, tedavim halen devam etmektedir." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı, 08 Ekim 2015 tarihine erteledi.

OLAY

Turgutalp Mahallesi Mahmut Esatbey Caddesi'nde bulunan telefoncuda alışveriş yapan Süleyman Akın (38) kimliği belirlenemeyen kişinin tabancalı saldırısına uğradı.

Saldırgan otomobille kaçarken, karnına isabet eden 4 kurşunla yaralanan Akın, 112 acil servis ambulansı tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Silahlı saldırı olayının ardından olay yerinden kaçan Necmettin A ise emniyet ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalanıp gözaltına alındı. Daha sonra şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.