Geçtiğimiz günlerde mücadele ettiği Süper Amatör Lig"den çekilen Kocatepespor"un kongresi hafta sonu İnegöl Posof Kültür Derneği lokalinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Erkan Sayılır yeni başkan olurken, kongrede kulübün isim ve renklerinde de değişikliğe gidildi. Değişikliğe göre Kocatepespor ismi Ilgarspor olarak değiştirilirken, sarı-kırmızı renkleri de mavi-yeşil-beyaz olarak belirlendi.

Divan oluşturulması ile başlayan kongrede ilk olarak eski başkan Murat Yurdaer Ekici bir konuşma yaptı. Ekici açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bundan yaklaşık 3 yıl önce büyük bir aşk ve sevgiyle başladığımız maratonun bugün dinlenme dönemindeyiz. Bu süreç içerisinde mutlu olduğumuz, üzüldüğümüz, sevindiğimiz günler oldu. Bir başkanın mutlu olabileceğiz şeyler kulübünün şampiyon olması ve bir tesise sahip olmasıdır. Bütün bu güzellikleri ve sevinçleri hep birlikte yaşadık. Benden daha fazla çalıştıklarını düşündüğüm bütün yönetim kurulu üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Kulüp olarak İnegöl"deki gençlerimize bir hizmet kapısı açtık. İnegöl"de sporu seven bir belediye başkanı var. Bu konuda çok şanslıyız. Diğer kulüplerde olduğu gibi bizde en büyük desteklerden bir tanesini kendisinden aldık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hakan Ergül"ü unutmak mümkün değil. Bu çatı altında bir ağabeyimiz, bir yöneticimiz oldu. Biz burada bir aileyiz. Çok güzel sezonlar geçirdik. Üç yıl içerisinde Süper Amatör Lig"e çıkmayı başardık. Biz hedeflerimizin birçoğuna ulaştığımız için mutluyuz."

İnegöl Posof Kültür Derneği Başkanı Hakan Ergül ise, "3 senelik güzel bir çalışmayla kulübümüzü bugüne kadar getirdik. İsmimizi Ilgarspor olarak değiştirdik. Ilgar kelime anlamı olarak; savaşta dörtnala giden akıncılar anlamına geliyor. Bum akıncılar sadece savaşmaya değil, düşman düzenini bozmak için ölüme gidiyorlar. Güzel bir anlamı olduğu için bu isme çok ısındık. Birde bizim yöremizin en büyük dağının ismidir Ilgar. Ayrıca renk değişikliğine gittik. Zirvesindeki kar nedeniyle beyaz, eteklerindeki verimli bitki örtüsü nedeniyle yeşil, masmavi bir gökyüzüne ithafende mavi renklerini yeni renklerimiz olarak kabul ettik."diye konuştu.

Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek kısa bir konuşma yapan İnegöl Posof Kültür Derneği eski Başkanlarından Osman Özütürk ise, "STK"larda görev almak hem zahmetli hem de zevklidir. İnegöl"ümüzde gerçekten sportif alanda eksiklikler mevcuttur. Bu eksiklikler amatör spor kulüplerinin gayretli çalışmaları giderilmelidir. Belediyemiz bu konuda çok gayretli çalışma içerisindedir. Amatör kulüplerde benzer gayretleri göstermek zorundadır. Bu bağlamda 3 yıllık kısa sürede birbirinden önemli başarılara imza atan eski ismiyle Kocatepespor yeni ismiyle Ilgarspor"un tüm yöneticilerine teşekkür ediyor ve yeni dönemde başarıların giderek artmasını temenni ediyorum."dedi.

Kongreye katılan İnegöl Belediye Başkanı da Alinur Aktaş ise İnegöl"deki amatör spor ile ilgili önemli bir konuşma yaptı. Başkan Aktaş açıklamasında; "Ben bu şehir adına çok mutluyum. Böylesine bilinçli ve şuurlu bir şekilde bu işlerin yapılıyor olması bana göre çok büyük bir keyif. Öncelikle bu işe hizmet etmiş arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. 3 yıllık bir mazisi olan bir takımdan bahsediyoruz burada. Bana göre herkesin hayata dair muhasebe yapması gerekiyor. 3 yıl önce bu başarılara imza atacağınızı söyleseydiler; o kadar da abartma derdiniz. 1936 yılından bugüne kadar bu işi yapanlar var. Gelinen konumu yabana atmamak gerekir. Üç sene sonra bakıldığında nerede olunacak onun hesabının da yapılması gerekiyor. Ben bu işleri bir cenazeye benzetiyorum. Bunlar keyifli birer yüktür. Ama cenaze bile camiden mezarlığa giderken omuzdan omuza gidiyor. Ama hep aynı kişi omuzlarında taşırsa insanın omuzu mahvolur. Dolayısıyla bu işi de belirli arkadaşlarımızın alması lazım. Bu işlerde konuşan çok olur. Ama taşın altına elini sokan pek olmaz. Bu nedenle arkadaşların müsterih olması gerek. Şahsım ve kurumum olarak kendilerine her türlü desteğimizi vereceğimizden hiç şüpheleri olmasın. Yeter ki iyi niyet ve samimiyetle bizim geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza bir şeyler verelim."ifadelerine yer verdi.

Amatör spor kulüplerinin harcamalarını eleştiren Başkan Alinur Aktaş, "Belediyespor olarak bütün branşlarımız dahil toplam harcadığımız para 300 bin TL. Ben öyle kulüpler biliyorum ki futbol takımındaki 20 kişiye bu parayı harcıyorlar. Adı amatör sporsa bir şeylere de hizmet etmesi lazım. Buradan çağrıda bulunuyorum; kesinlikle ve kesinlikle süper amatör ligdeki takım sayımızın azalması lazım. Bunu sezon sonunda teklif edeceğim. Böyle fütursuzca, aşırı paralar harcanarak yapılan iş ve işlemleri doğru bulmuyorum. İlk tavsiyem ve teklifim de Kafkasspor ve Kurtuluşspor"un birleşmesi adına olacak. Bunu bir kardeşleri, arkadaşları, şehrin belediye başkanı olarak söyleyeceğim. Şehirde bir tanesi profesyonel takım var. Tamam, Bölgesel Amatör Lig"de de bir tane olsun ama bu güçleri bölerek olmaz ki Bunlarla ilgili inşallah arkadaşlarla görüşüp, şekil şemal vermeye çalışacağız."dedi.

Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "1. ve 2. Amatör kümeye takım çıkarmak maliyet açısından çok fazla değil. Ama Süper Amatör Küme ve BAL liginde acayip paralar harcanıyor. Bana göre bu amatör spor filan değil. İnegölspor"un liginde futbolculara verilmeyen paraların amatör ligde bazı oyunculara verildiğini duyuyor ve görüyoruz. Bu işleri uzun vadeli ve istikrarlı yapmak lazım. Kulübün ligden çekildiğini ilk duyduğumda; "acaba ne oldu"" diye kendi kendime sordum. Sonradan daha da hak verdim ve doğrum yaptığınız kanısına vardım. Arkadaş kaybettiğiniz hiçbir şey yok. BAL"a çıktığınızda kimse madalya vermezdi. Seneye 1. amatördesiniz diye kimse eleştirmez. Bu işler yıllar boyu devam edecek. Önemli olan sporu daha genele yayan bir şekilde icra etmek. Kulübe Ilgar dağının isminin verilmesi de çok güzel. İnşallah yeni yönetim 2016 yılında dönüp baktıklarında şunları şunları üstüne koymuşuz diyebiliyorlarsa doğru yoldasınız demektir."

Kongrede son olarak çiçeği burnunda başkan Erkan Sayılır konuştu. Sayılır yaptığı konuşmasında, "Gerçekleştirdiğimiz kongremizin kulübümüze ve İnegöl sporuna hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sizlere kısaca amatör spor kulübü nedir, neden bu kulüplere neden ihtiyaç vardır bundan bahsetmek istiyorum. Toplumsal çevrede girdileri alıp, işleyip enerjiye döktürerek tekrar topluma kazandıran açık sistemlere spor kulübü denir. Bu sistemin en tabanında ise amatör spor kulüpleri vardır. Spor yapmaya müsait olan 12-24 yaş gurubunun ülkemiz nüfusundaki oranı "dir. Diğer yaş guruplarını da kattığımızda insanlar spor ihtiyaçlarını büyük ölçüde kulüplerde ve okullarda gidermektedirler. Peki, bu yeterlimidir" Tabii ki yeterli değildir. Diğer yandan gelişmiş ülkelerde nüfusun P"si sporla ilgilenirken ülkemizde bu oran 2 seviyelerindedir. Spor kulübü sayısının yeterli olmadığı ülkemizde kulüp başına düşen insan sayısı yaklaşık 10.500"dür. Bu rakamlardan yola çıkarak amatör spor kulüplerine ne kadar ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. Topluma sağlıklı bedenler ve beyinler yetiştirmek adına spor kulübümüzde emeği geçen, katkı koyan başta belediye başkanımız olmak üzere herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüz bundan sonra yeni isimi olan Ilgar Spor ile yola devam edecek. Yeni ismimizin kulübümüze farklı bir dinamizm katacağına inanıyorum. Yeni dönemde çalışma arkadaşlarıma da kolaylıklar ve başarılar diliyorum."şeklinde konuştu.

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi İşte Seyirci Sayısı Kararı! Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi İşte Seyirci Sayısı Kararı!

Erkan Sayılır başkanlığındaki Ilgarspor"un yönetiminde ise şu isimler yer aldı: Hakan Ergül, Zekai Aydın, Mustafa Kara, Murat Ekici, Ümit Bostancı, Murat Kartal, Fatih Çelik, Fevzi Dülger, Salih Zeki Kocataş ve Güngör Gürler.