İnegöl’de İpek Home Concept firma sahibi Mehmet Ali İpek, Tacikistan’da Nazokat Kobilova’ya 41 bin dolar tutarında mobilya gönderdiğini, ancak 9 ay boyunca parasını alamadığını ve dolandırıldığını iddia etmişti. Bu iddialara cevap veren Nazokat Kobilova ise bugün İnegöl’de açıklamalarda bulundu.

“20 yıldır Türkiye’de firmalarla çalışıyorum. Benim hakkımda asılsız haberler çıktı. Borçlu olduğum firmalar varsa gelip burada konuşabilirler. Ben de buradayım, kimseye borcum yok. 20 yıl boyunca fabrikalardan mobilya alıyordum. İlk defa bir ofisten mobilya alışverişi yaptım. 20 yıllık emeğimi bu şahıs hakkımda asılsız haberler yaparak yok etmeye çalıştı.”

I M G 20240529 101518 Gencgazete

Kobilova, İpek Home Concept’ten aldığı ürünlerin ayıplı olduğunu, bu ürünleri iade ettiğini ve kalan ürünlerin parasını ödediğini öne sürdü. Kobilova, hakkında asılsız iftiralar olduğunu belirtti.

“20 yıllık ticari hayatımda ilk defa böyle ufak bir yerden ticaret yaptım. Yapılan ticaretin meblağı çok düşük. Haberlerde ev aldı, araba aldı iddiaları vardı. Bu ticaretle ne ev ne de araba alındı. Aldığım ürünlerin birçoğu ayıplıydı. Bu ürünler elime geçtiğinde kendisine video ve fotoğraf atarak problemleri söyledim. Bu ayıplı ürünlerin çoğunu iade ettim.”

Whatsapp Image 2024 05 27 At 12 Gencgazete

Nazokat Kobilova, İpek’in Tacikistan’a geldiğini, ürünleri gördüğünü ve orada mutabakata vardıklarını ifade etti.

“Kendisi Tacikistan’a geldi, ürünleri gördü, kendisi ile orada mutabakata varmıştık. Bunun kanıtları ve delilleri var.”

I M G 20240529 101927 Gencgazete

Kobilova, ticaretine leke sürülmeye çalışıldığını ve ailesinin bu durumdan çok etkilendiğini belirtti.

“Ben Türkiye’de 20 yıldır ticaret yapıyorum. Beni firmalar sürekli davet eder fuarlara. Bir ticaret ofisi ile ilk defa ticaret yaptım. Yaptıkları açıklama ile benim kadınlık gururumla oynandı, ticaretimi lekelemeye çalıştılar. Ailem çok kötü durumda, çocuklarım kötü durumda.”

Nazokat Kobilova, hukuki işlemleri başlatacağını da belirtti.

“Bu olayın aydınlatılmasını bekliyorum. Gerek Türkiye gerek Tacikistan hukukuna güveniyorum. Gerekli işlemleri başlatacağım.”

I M G 20240529 102957 Gencgazete

Kobilova, Mehmet Ali İpek’in Tacikistan’a geldiğinde 3 gün boyunca kaldığını ve hesap kitap yaptıklarını söyledi.

“Tacikistan’da yanıma geldi, 3 gün boyunca hesap kitap yapıldı. Farklı farklı proformalar çıkardılar. Bunları konuştuk, ayıplı malları gösterdim. Ayıplı malları tedarik etmesini, etmediği takdirde iade edeceğimi söyledim. Olaya şahit olan tercümanı Şevket Bey var. Kendisine de sorabilirsiniz, bir tehdit ya da hakaret söz konusu değil. Tehdit edilen kişi neden 3 gün boyunca yanımda durdu? Kendisine para verdim, bunların hepsinin evrakı var.”

Kobilova ayrıca, “Gerçekten alacak vereceğim olsaydı, onun ofisinin yanındaki otelde konaklar mıydım? Borcum olsaydı, neden ben buradayken yanıma gelmedi?” dedi.

I M G 20240529 103138 Gencgazete

Kobilova, gururunun incitildiğini belirterek, “Dönem dönem bir takım problemler olur. Ödenecek varsa para ödenir, bunu genel olarak söylüyorum. Para olacak şeyler halledilir ama benim gururumla oynanmasını nasıl düzelteceğiz?” dedi.

Kobilova, Tacikistan’a gitmek üzereyken haberleri görünce geri döndüğünü ifade etti ve  “Tacikistan’a gitmek için yola çıkmıştım. Haberleri görünce İstanbul yolundaydım. İstanbul’a inince direkt İnegöl’e geri döndüm. Tacikistan’da olsaydım yine geri döner bu işi burada çözerdim. 20 yıllık kariyerimi bir iftira ile bitiremem. Ben buradayım, firmalar ile bir sürü alışveriş yapıyorum” şeklinde konuştu.

I M G 20240529 103031 Gencgazete

Av. Kamil Ali

Kobilova’nın avukatı Kamil Ali de müvekkili hakkında yapılan haberlerin mesnetsiz iftiralar taşıdığını belirtti. Avukat Kamil Ali, “Müvekkilim hakkında mesnetsiz iftiralar taşıyan haberler yapılmıştır. Müvekkilim kendini ifade etti. Söz konusu haberler sonucunda ticari hayatı ve şahsi hayatı zedelenmiştir. Hukuka aykırı şekilde kişisel verileri paylaşılmıştır. Yapılan haberler cinsiyetçi bir şekilde olmuştur. İlgililer hakkında yasal süreç başlatılacaktır. Haberi yapan kurum ve kuruluşlardan tekzip bekliyoruz" dedi.

Muhabir: Şaban Kılıçcı