Kocaeli’de U-17 amatör liginde oynanan maçta kırmızı kart gören genç futbolcu, maçın ardından hakeme bıçakla saldırdı

Hakem Kırmızı Kart Gösterdi, Futbolcu Maç Sonu Bıçakla Saldırdı

Kocaeli U-17 Ligi'nde oynanan Çerkesli Spor – Çayırova Gümüşspor karşılaşmasında hakem Ersin Demiröz, Çayırova Gümüşspor’dan bir futbolcuya kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Ancak tellerin arkasından maçı izlemeye devam eden öfkeli futbolcu, müsabakanın sona ermesiyle hakemin soyunma odasına yöneldiği sırada saldırıya geçti.

Elindeki bıçağı birkaç kez hakeme sallayan ve sırtından yaralayan futbolcu, rakip takımın sporcu velileri tarafından etkisiz hale getirildi. Olayı fark eden diğer oyuncular ve yöneticiler de müdahale ederek hakemi kurtardı. Bıçak darbesinden sıyrıklarla kurtulan ve aynı zamanda bekçilik yaptığı öğrenilen hakem, hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen hakemin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

A W388114 01

Hakemler Derneğinden Açıklama: “Bu Vahşeti Kınıyoruz”

Olay sonrası Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kocaeli Şubesi, yaşananlara tepki gösterdi. Dernek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasının Ardından İnce'den Ziyaret ve Açıklamalar İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasının Ardından İnce'den Ziyaret ve Açıklamalar

 "Kocaeli'de 09.02.2025 Pazar günü oynanan Çerkesli Spor- Çayırova Gümüş Spor müsabakası sonunda Çayırova Gümüş Spor'un ihraç edilen oyuncusunun vahşi bir hisle hakemlerimize yönelik bıçaklı saldırısını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Yaralanan hakemimizin sağlık durumu iyi olup hastanede tedavisi devam etmektedir. Futbol müsabakalarında yaşanmasını hiç arzu etmediğimiz bu durumların son bulması için hukuki olarak tüm süreçte hakemlerimizin yanında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Ayrıca bu tip davranışlarda bulunan sporcuları ve bu sporcuları teşvik eden tüm davranışları kınıyoruz" 

Kırmızı Kart Gören Futbolcu Hakeme Bıçakla Saldırdı! (2)

Hakem Kurulu: “Saldırının Takipçisiyiz”

İl Hakem Kurulu Başkanı Özhan Kurt, olayın detaylarını aktararak, bıçağın sporcunun eline nasıl geçtiğinin araştırıldığını belirtti. Öfkeli futbolcudan şikayetçi olduklarını vurgulayan Kurt, hem adli hem de idari sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Saldırı sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan genç futbolcunun, hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA