10 Metrelik İstinad Duvarından Uçtu: 5 Yaralı 10 Metrelik İstinad Duvarından Uçtu: 5 Yaralı

Samsun'da, trafik kurallarını ihlal eden yayalara yönelik yapılan denetimlerde, kırmızı ışık ihlali yapan 61 kişiye toplamda 41 bin 90 lira ceza kesildi. Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bu denetimler, trafiğin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Yayalara Göz Açtırılmayan Denetimler

1 Saatlik Uygulamada Büyük Ceza

Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından İlkadım ve Atakum ilçelerinde gerçekleştirilen bir saatlik yaya uygulamasında, 50 kişiye toplamda 34 bin 500 lira ceza yazıldı. Yayaların kırmızı ışıkta geçiş yapmaları sıkı takibe alındı.

“Yaya geçidini kullanırken ışıkları ihlal eden 50 yayaya kişi başı 690 lira ceza.”

Dron Destekli Denetimlerde 11 Kişiye Ceza

Fatih Vatan Caddesi'nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen dron destekli denetimlerde ise, 11 yaya daha tespit edilerek toplamda 7 bin 590 lira ceza uygulandı. Alışveriş merkezi önünde bekleyen dron ekibi, ışık ihlali yapan yayaları havadan tespit etti. Ceza alan yayalar, çeşitli bahaneler ile kendilerini savunmaya çalıştılar. Ancak emniyet güçleri, trafik kurallarının herkes için geçerli olduğunu ve güvenliğin ön planda tutulduğunu vurguladılar.

Editör: Fırat Çelik