Türkiye genelinde kirada oturan ve ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar için büyük bir destek geliyor. İki bakanlık iş birliğinde, kiracılara her ay kira yardımı yapılacak. Bu destekle, kirada yaşayan milyonlarca vatandaşın yükü hafifleyecek.

Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi

Kira Yardımı Nasıl Alınacak?

Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek. E-Devlet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak, "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümünden işlemler gerçekleştirilebilir.

"Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması bölümünden e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz."

Kira Yardımı Miktarı ve Şartları

Kira yardımı miktarı, illere göre değişiklik gösteriyor. İstanbul'da kira yardımı miktarı 3 bin 500 TL'ye, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 TL, diğer illerde ise 2 bin TL olarak belirlendi.

Kira yardımından yararlanabilmek için, başvuru yapan kişinin aile gelirinin belirli bir sınırın altında olması ve emekli, dul, yetim ya da ölüm aylığı almayan, sigortalı olarak çalışmayan bireyler olması gerekiyor.

Editör: Fırat Çelik