Kiracılar için sevindirici haber! Bu belirtilen tarihten sonra kira fiyatları düşüşe geçecek! Tüm detaylar için haberimize göz atın.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kira fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kira Fiyatlarında Değişim Bu Tarihle Başlıyor!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, fahiş kira fiyatlarının yakın bir süre içinde dengeye oturacağını ifade etti. Erkan, düşük enflasyonun fiyat istikrarını daha geniş bir anlamda sağladığını belirterek enflasyon beklentilerinin olumlu yönde ilerlediğini vurguladı.

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...

Kira fiyatlarındaki düşüşe dair Erkan'ın açıklamaları şu şekilde: "Fiyatlarda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Otomobil, beyaz eşya, mobilya gibi ürünlerde fiyat indirimleri gözlemlenmeye başladı. Reeskont kredilerinin yüzde 75'i firmalara ek teminat maliyeti oluşturmadan verilmesini hedefliyoruz. Güçlendirilmiş YRAK ile cari dengeye katkı sağlayarak kur ve fiyat istikrarındaki etkileri göreceğiz. Üretim kapasitesinde artış hedefliyoruz. Kira dezenflasyonu 2024 ve 2025 yıllarında belirgin hale gelecek. Enflasyon ana eğiliminde gerileme gözlemleniyor. Kasım ayı öncü göstergeleri, aylık enflasyonun sürekli bir gerileme eğiliminde olduğuna işaret ediyor. Altın, döviz ve gayrimenkul fiyatlarındaki baskılar azalacak.”

Editör: Fırat Çelik