Antalya’nın Aksu ilçesi Kundu oteller bölgesinde kaçak yapıların yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. Yıkıma karşı çıkan bazı işletme sahipleri iş makinelerinin önüne yattı, bir kişi ise kendini yakmaya çalıştı. Polis ekipleri biber gazı ve TOMA ile müdahalede bulundu.
Aksu Belediyesi ekipleri, Mülkiye Müfettişliği ve Antalya Valiliği'nin kararı doğrultusunda Kemerağzı Mahallesi’nde sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı. Polis ve zabıta ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. İşletme sahipleri, yıkım kararının turizm sezonu sonuna ertelenmesini talep ederek müdahaleye direndi.
Bazı işletmeciler iş makinelerinin önüne yatarak yıkımı engellemeye çalıştı. Bir işletme sahibi kendini yakmak isterken son anda engellendi. Uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan kalabalığa polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, kısa süreli arbede yaşandı. Müdahalenin ardından yıkım işlemleri tamamlandı.<

İşletme Sahipleri Tepki Olaya Tepki Gösterdi
İşletme sahibi Emin Şen, turizm sezonunda yapılan yıkıma tepki göstererek, “Bize bu yıl yıkım olmayacağı söylendi. Belediyeden ruhsat almıştım. Ortalama zararım 5 milyon lira” dedi.
Yıkıma karşı mahkeme sürecinin sürdüğünü belirten İsmail Karaçalı ise, “Bugün 200 milyon liralık zararım var. Mahkeme süreci devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararım var” diye konuştu.

Belediyeden Açıklama Geldi
Aksu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 17 Haziran’da tebligat yapıldığı, ilan panolarına duyuru asıldığı ve araçla anons yapıldığı belirtildi. Yıkım sonrası alanların kamuya açık park alanı olarak değerlendirileceği ifade edildi. Açıklamada, geçmişte ruhsat veren yöneticiler hakkında da yargı sürecinin başlatıldığı bildirildi.





