Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu
Belçika'da bir adam, ailesine ders verebilmek için ölü taklidi yaptı. Cenazesine dramatik bir giriş yapan adam gözyaşları içinde karşılandı. 45 yaşındaki adamın ailesine vermek istediği ders, bazı çevrelerce tepkiyle karşılanınca açıklama yaptı.

Derleyen: Mine Bozkurt | Belçika'da 45 yaşındaki David Baerten, kurduğu sıra dışı planı karısına ve çocuklarına anlattı ve onlardan plana dahil olmasını istedi. Kendini ailesine 'öldü' göstermek istediğini söyleyen Baerten, TikTok hesabını da plana kattı. Kızlarından biri sosyal medyada 'Huzur içinde yat babacığım. Seni düşünmekten asla vazgeçmeyeceğim' notuyla paylaşım yaparak takipçilerini kandırmaya başladı

Son derece duygusal ve ikna edici 'ölüm ilanında' şu ifadeler yer aldı: "Hayat neden bu kadar adaletsiz? Neden sen? Büyükbaba olacaktın ve önünde koca bir hayat vardı. Seni seviyorum! Seni seviyoruz! Seni asla unutmayacağız."

Plana devam eden aile, geçtiğimiz hafta sonu Liege yakınlarında cenaze töreni düzenledi ve Baerten'in yakınları törene katıldı. Ancak tam da bu anda bir cenaze alanına bir helikopter iniş yaptı. Helikopterin içinde David Baerten ta kendisi vardı. Yanında bir film ekibiyle kendi cenazesine dramatik bir giriş yapan Baerten, 162 bin takipçili TikTok hesabından o anları paylaştı. Ancak Baerten'in şakası tepki çekince açıklama yapmak zorunda kaldı.

Baerten, The Times'a yaptığı açıklamada böyle bir yönteme başvurduğunu çünkü geniş ailesinin kendisiyle iletişimi kestiklerini ve ölümüne nasıl tepki vereceklerini görmek istediğini söyledi. Baerten şu açıklamayı yaptı: "Ailemin yaptıkları beni sürekli incitiyor. Hiçbir şeye davet edilmiyordum. Kimse beni görmüyordu. Hepimiz ayrı büyüdük. Kendimi önemsiz hissettim. Bu yüzden onlara bir hayat dersi vermek ve onlarla buluşmak için birinin ölmesini beklememeniz gerektiğini göstermek istedim."

Baerten, helikopterle gelişinin tam videosunu henüz yayınlamadı. Cenaze törenine katılan bir TikTok kullanıcısı, arkadaşların ve ailenin toplandığı bir alana inişinin görüntülerini paylaştı. Helikopterden Baerten'in indiğini gören aile üyeleri ona koşarak sarıldı ve bazıları ağlamaya başladı.

Editör: Fırat Çelik