Kedi sahiplerinin alışkın olduğu bir durum vardır: Ellerinin kedileri tarafından çizilmesi! Fakat kedilerin tırnak izleri eşyalarda da görülmeye başlandı ise kedi tırmalama tahtalarından satın alınma zamanı gelmiş demektir. Kedilerin tırnakları tamamen uzadığı zaman mutlaka ama mutlaka kestirilmelidir. Siz de eğer kediniz varsa lütfen bu duruma dikkat edin.

Refüje çarpan araçta aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Refüje çarpan araçta aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Kedi Tırnağı Kesmek mi? Nasıl Yani!

Günümüzde birçok kedi sahibi bu soruyu mutlaka sormuştur: Kedi tırnağı kesmek mi! Kedinizin tırnaklarını kesmek çok zor bir işmiş gibi görünüyor olabilir. Bu çok normaldir. Neticede bir tırnak makası vasıtasıyla kedinize yaklaştığınız zaman ilk kısımda sinirlenmesi olağan bir durumdur. Çünkü o da henüz ne olduğunu ve ne olacağını anlamamıştır.

Fakat bilinçsiz biçimde kedi tırnağı kesmek, kedinize zarar vermeniz anlamına gelebilir. Bu yüzden dikkatli olmalı ve bu işlemin tam olarak nasıl yapılacağını bilen bir kişiden öğrenmelisiniz. Aksi halde ne yazık ki kedinizin tırnak yapısını bozabilir, ona istemeden de olsa ciddi anlamda kalıcı zarar verebilirsiniz.

Kedi Tırnağı Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk olarak kedinizin tırnak yapısını tanıyıp tanımadığınızı bir sorgulamanızı rica ediyoruz. Bu sorgulamadan sonra tam olarak nasıl hareket etmeniz gerektiğinin de bilincinde olmaya başlayacaksınız. Kedinizin sakin bir anını yakalayın. Uykudan yeni uyanmış hali ya da uykuya gittiği esnadaki halini seçebilirsiniz.

Böylece size çok fazla karşı gelemeyecektir. Daha naif olacaktır. Siz de rahatlıkla güzeller güzeli kedinizin tırnağını kesmiş olursunuz. Unutmayın ki kedilerde tırnak kesimi daima düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Ancak bu şekilde rutine bindirerek kedinizin tırnak sağlığını koruyabilirsiniz.

Editör: Fırat Çelik