Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

İstanbul’da Eros adlı kediye işkence edip ölümüne sebebiyet veren İbrahim Keloğlan yeniden hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.  Bu talebin ardından hakim, Keloğlan’ı iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Keloğlan tutuklanmadı, hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Küçükçekmece’de büyüyen ve yaklaşık altı yaşındayken aynı sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürülen Eros adlı kedinin davası, bugün (13 Mart 2024) Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda görüldü. Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Ardından, iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırılan Keloğlan, tutuklanmadı, yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Keloğlan, daha önceki mahkemede tutuklanıp serbest kaldı. Kararın ardından sosyal medyadaki tepkilerin yanı sıra ‘”change.org.tr” üzerinden başlatılan kampanyada, 250 bine yakın imza toplandı. Verilen karara İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi de itiraz etti.

Sanığın gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesi cezadan muaf tutulması sonucunu doğuracağından usul ve yasaya aykırı görülerek itirazın kabulüne karar verildi. 

Kaynak: Haber Merkezi