Sıcak yaz günlerinde en çok tüketilen meyvelerin başında karpuz yer alıyor. Vücudunun su ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan kalın kabuklu ve içi çekirdekli olan bir meyve çeşididir. Ama karpuz iyi seçilmediğinde içi beyaz ve bozulmuş karpuzlarla karşılaşarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak ve bozulmuş karpuzlara para vermemek karpuz alırken dikkat etmeniz gereken baz detaylar bulunuyor. Sizlere vereceğimiz tavsiyelere uyarak en tatlı ve en sulu karpuzu seçebilirsiniz. İşte cevaplar:

fresh-watermelon-with-water-drops-dark-background-top-view-ai-generative

İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

  • - Bal gibi bir karpuz seçmek için öncelikle karpuzun üzerinde sarı leke olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Eğer karpuzun dış kabuğunun üzerinde sarı lekeler varsa ve bu lekeler koyuysa bir o kadar karpuz lezzetli demektir. Bundan dolayı sarı lekeli karpuzları seçmeye dikkat edin. 
  • - Karpuzdaki örümcek ağına benzer yerler, arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işaret eder. Bu nedenle lekenin fazla olduğu karpuzlar, daha tatlıdır ve organiktir. 

watermelon-benefits-concept-very-good-health-without-nitrates

  • Karpuz sapının kuru olması da karpuzun olgun olduğunun göstergelerinden biridir. Sapı sarı olan karpuzlar, yeni koparılmış demektir. 
  • - Karpuzun, boyuna göre ağırlığı daha fazla olması gerekiyor. Eğer daha ağırsa yeterince olgun ve sulu bir karpuz olduğunu gösterir.

sliced-watermelon-wooden-nature-close-up-fresh-watermelon-pieces-tropical-summer-fruit

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
  • Karpuz seçerken en büyük ya da en ufak olanları değil, orta boy olanlarını tercih edin. 
  • - Karpuzu geleneksel olan bir yöntemle de seçebilirsiniz. Genelde alırken karpuzun eline alıp vurunca eğer ses çıkarıyorsa lezzetli ve rengi kıpkırmızı demektir.  Eğer karpuza vurduğunuzda ses çıkmıyorsa o karpuz kötü anlamına gelir. 

krp Uzun karpuzların sulu, yuvarlak karpuzların tatlı olduğunu unutmayın. 

Daha uzun ve ince olan karpuzlar "erkek karpuz" olarak adlandırılır ve daha suludur, tam anlamıyla yuvarlak olan "dişi karpuz"lar ise daha tatlı olarak bilinir.