2011-2012 eğitim öğretim yılı 1. Dönem bugün sona erdi. 2.Dönem 6 Şubat 2012"de başlayacak. İlk devrenin sona ermesinin ardından bir basın açıklaması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk: "Öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda ilgi, istidat, kabiliyet ile bilgi, beceri ve davranışlarıyla hayata, bir üst sınıfa hazırlamak Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen kendine özgüveni olan, geleceğe umutla bakan, kendini sorgulayan, ayağını yere sağlam basan nesiller yetiştirmek ülküsüyle 2500 Eğitim çalışanıyla 31471 İlköğretim, 12074 Ortaöğretim, 2500 Okul Öncesi, 800 Mesleki Eğitim ve Halk Eğitim öğrencileriyle yaklaşık 55.000 öğrenciye hizmet verilmiştir" dedi.

"EN AZ 3-5 KİTAP OKUYUN"

Karnenin sadece öğrencinin karnesi olmadığını aynı zamanda anne-baba, okul ve o şehrin karnesi olduğunu vurgulayan Baştürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Başarılar nasıl paylaşılıyorsa başarısızlıklar da o denli paylaşılmalıdır. Eğer öğrencinin karnesinde zayıf varsa bunu anne baba da kendi içinde sorgulamalıdır. Acaba çocuğuma hangi imkânlar sağladım, hangilerini sağlayamadım. Bu konuda benim payım nedir" Sorularını kendilerine sormalıdır. Başarısızlıktan dolayı öğrencileri cezalandırmaktansa başarıya giden yolların öğretilmesi, gösterilmesi daha önemlidir. Öğrencilerin tatili gönüllerince değerlendirmesi gerekmektedir. Ancak 15 gün hiçbir derse bakılmayacak, hiç tekrar yapılmayacak anlamına gelmemelidir. Zaman zaman konu tekrarı yapılmalıdır. Her öğrencinin en az 3-5 kitap okuması gerekir. İkinci döneme en iyi şekilde hazırlanmak için iyi bir moral depolanması ve ikinci dönem başı istek, arzu ve heyecan dolu duygularla başlaması çok çok önemlidir"

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

"Birinci dönemde bizleri ve velileri üzecek herhangi bir olayla karşılaşmadan sağlıklı bir şekilde bitmesi bizlere mutluluk vermiştir" diyen Baştürk,: "Dönemin sağlıklı, mutlu ve başarılı bir şekilde bitmesinde katkısı olan tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim. Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle 6 Şubat 2012 tarihinde tekrar sağlıklı bir şekilde buluşmak üzere herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunarım" sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.