Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 5 Ekim 2026 tarihli yol durum bülteninde Türkiye genelinde çalışma yürütülen güzergâhları açıkladı. Yol yapımı, altyapı ve aydınlatma çalışmaları nedeniyle bazı kesimlerde trafik kontrollü sağlanırken, bazı güzergâhlarda sürücüler servis yollarına yönlendiriliyor.
O-2 Anadolu Otoyolu’nun güney platformunda, Ataşehir istikameti İstanbul Finans Merkezi ayrım kolunda alt geçit imalatları sürüyor. 3 Eylül 2026 Perşembe günü başlayan çalışmalar sırasında trafik servis yolları üzerinden kontrollü olarak sağlanıyor.
İzmir Çevre Otoyolu'nda gece çalışması
İzmir Çevre Otoyolu’nda 1 Ekim-31 Ekim 2026 tarihleri arasında “Betonarme Otoyol Aydınlatma Direklerinin Değiştirilmesi ve Aydınlatma Sisteminin Revizyonu Yapım İşi” kapsamında çalışma gerçekleştiriliyor.
O-30/4 2+000 6. Sanayi Kavşak kolları ile O-30/01 0+000 Fahrettin Altay Kavşak kolları arasında çalışmalar 22.00-05.00 saatlerinde yapılıyor. Çalışma sırasında yolun orta ve sol şeritleri trafiğe kapatılırken ulaşım diğer şeritlerden sağlanıyor.
Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu’nda devam eden üstyapı çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü olarak veriliyor.
Bazı güzergâhlarda ulaşım servis yolundan
Aksaray-Ortaköy yolunun 43-44. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor. Sürücülerin bu kesimde trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.
Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 21-22. kilometreleri arasındaki çalışmalar nedeniyle Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım Ankara-Kahramankazan-Kızılcahamam istikametinden iki yönlü, gidiş-geliş olarak gerçekleştiriliyor.
Alaca-Zile yolunun 26-32. kilometreleri arasında da yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan devam ediyor.
Çorum-Merzifon yolunun 57. kilometresinde fiber optik kablo altyapısı tesisi çalışmaları yürütülüyor. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri istendi.
Malatya-Hava Alanı yolunun 0-18. kilometreleri arasında yol çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Antalya-Alanya yolunun 62-64. kilometreleri arasında devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretlemelerine dikkat etmeleri gerekiyor.
Balıkesir-Güneybatı Çevreyolu’nun 32-35. kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları kapsamında bölünmüş yolda trafik aktarımı gerçekleştiriliyor. Bu nedenle trafik akışı kontrollü sağlanırken sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.





