Doğal Güzellikler Diyarı Kapadokya Sizleri Bekliyor Doğal Güzellikler Diyarı Kapadokya Sizleri Bekliyor

Ortahisar ilçesindeki bu muhteşem park, papağandan tavus kuşuna kadar 19 çeşit kuş türünün yanı sıra su kaplumbağası, cüce keçi ve tavşan gibi farklı canlı türlerini de ziyaretçilerine sunuyor. Parkın açılışına Trabzon'un önde gelen isimleri ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

AW051633_12

“Turizm Destinasyonu Olarak Şehrimize Katkı Sağlayacak”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten Açıklamalar

“Şehrimize yeni bir turizm destinasyonu olarak geçen yıl hizmete aldığımız tünel akvaryum projemizin tamamlayıcısı olan kuş parkımızı hizmete açıyoruz... Seyir Terasımız gibi akvaryumumuzu da hizmete aldığımız andan itibaren bugün itibarıyla 373 bin 840 yerli ve 81 bin 684’ü yabancı olmak üzere toplamda 455 bin kişi ziyaret etti... 1. sınıf hayvanat bahçesi onayıyla hizmete alıyoruz. Çünkü çok değişik türler var burada."

AW051633_04

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın Yorumları

“Turizm şehrinde yeni bir destinasyon alanına kavuştuk... Farklı destinasyonlar oluşturmak aynı zamanda gençlerimizin, çocuklarımızın da başka yerlerde akvaryum veya kuş cenneti olarak gördükleri yerlerin Trabzon’a getirilmesi anlamını da taşıyor... bugünkü gençlerimiz bizzat yerinde görmek, canlı olarak görme imkânına sahip oluyorlar."

AW051633_13

Konuşmaların ardından, Kuş Parkı'nın resmi açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Açılış, Trabzon'un turizm potansiyelini artırma adına atılan önemli bir adım olarak tarihe geçti.

AW051633_11

Editör: Abdullah Argun