Kış mevsimi kendini hissettirirken, Batı ve Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşlar için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son bilgilerine göre, Batı Karadeniz'de bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak kuvvetli yağışlar, yer yer karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde etkisini gösterecek. Doğu Karadeniz'de ise yarın kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 

Yoğun Kar Yağışının Beklendiği Bölgeler

Düzce ve Sinop'ta kuvvetli yağmur, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük'te kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Özellikle Bolu'nun yüksekleri, Çankırı'nın kuzeyi, ve diğer iç kesimlerde orta ve yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Kastamonu ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışına hazırlanıyor.

Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak beklenirken, Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in yüksek kesimleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı altında kalacak. Özellikle Artvin'in kuzey iç kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak Türkiye'nin en ikonik kütüphanesi olacak

Alınması Gereken Önlemler

Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Bölge halkının, olası ulaşım aksaklıkları, tipi ve buzlanma gibi kış şartlarının getirebileceği risklere karşı hazırlıklı olması büyük önem taşıyor.

Batı ve Doğu Karadeniz'deki vatandaşlar için kış şartları, hem güzellikler hem de zorluklar getiriyor. Meteoroloji'nin uyarılarına kulak vererek alınacak tedbirler, olası olumsuz durumların önüne geçilmesinde kritik bir rol oynayacak. 

Editör: Fırat Çelik