Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

Doğu Anadolu Bölgesi, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'u etkisi altına alan şiddetli kar yağışıyla mücadele ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 681 yerleşim yerinde hayat adeta durma noktasına geldi. Kar ve tipi, ulaşımda ciddi aksamalara yol açarken, vatandaşlar, zorlu kış şartlarına karşı mücadele veriyor.

Van'da Kar Esareti: 492 Yerleşim Yeri Kapalı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 492 yerleşim yerinin yolunun kapandığını açıkladı. Kar ve tipi, Başkale ilçesinde kar kalınlığını 50 santimetreye ulaştırırken, belediye ekipleri caddelerde yoğun bir kar temizleme çalışması başlattı.

O İlde Kar 75 Köy Yolunu Kapattı

Muş'ta Köy Yolları Kapandı: 55 Köy İzole

Muş'ta etkili olan yoğun kar nedeniyle 55 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, vatandaşların mağdur olmaması için yolların kısa sürede açılacağını belirtti ve acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini aktardı.

Doguda Yogun Kar 483 Yol Ulasima Kapandi Ojkc

Hakkari'de Kar Mücadelesi: 74 Yerleşim Birimi Etkilendi

Hakkari İl Özel İdaresi, kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde 74 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle kapandığını bildirdi. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da araçlarının ve evlerinin önünde biriken karları temizlemeye çalıştı.

Genç Gazete O İlde Kar 75 Köy Yolunu Kapattı

Bitlis'te 60 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

Bitlis'te karın etkisiyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizleyerek zorlu kış şartlarına direniyor.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı, 681 yerleşim yerinin ulaşımını olumsuz etkileyerek bölge halkının hayatını zorlaştırdı. Yetkililer ve vatandaşlar, karın getirdiği zorluklara karşı birlikte mücadele ediyor ve ulaşımın yeniden sağlanması için çalışıyorlar.

Editör: Umut Gökdaş