KÜLLİYEDE GÖRÜŞTÜ

Starwood Orman Ürünleri Fabrikası sahibi işadamı Mehmet Yıldız, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bir araya geldi.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 milyon dolar bütçe ile yapılan Türkiye'de en büyük mesleki eğitim kampusu yapan hayırsevere teşekkür etti.

ERDOĞAN'A İLETTİ

İş adamı Mehmet Yıldız, Sultan Ahmet Camii'nin restorasyonunu üstlenmek istediğini de aktardığı görüşmede; ayrıca Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne İnegöl'deki meslek liselerinin taşınma sürecindeki sıkıntılardan da bahsetti. 6 bin kapasiteli kampüste 2 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü ve tam randımanla çalışmadığı Erdoğan'a birinci ağızdan iletildi.

2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı 2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

TALİMAT ERDOĞAN'DAN

Toplantı sonrası Erdoğan'ın talimatıyla İnegöl'deki meslek liselerinin kampüse taşınmasının hızlandırılması Milli Eğitim Bakanlığı'na oradan da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildi. Hangi okulların kampüse taşınacağına ilişkin değerlendirme yapılırken; İmam Hatip Liseleri ve Kız Meslek Liseleri'nin haricindeki liselerin tamamının kampüse taşınması, Spor Lisesi'nin de İnegöl merkezine alınması rapor olarak bakanlığa gönderildi.

HEDEF TEKLİ EĞİTİM

Buna göre; Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi, 2017-2018 eğitim öğretim sezonuyla birlikte Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nde eğitim verecek. Spor Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi'nin bulunduğu okulda eğitim verirken; diğer liseler de rahatlatılacak. Hedef liselerde tekli eğitime geçmek...

KIZ MESLEK DE TAŞINIYOR

İnegöl Kız Meslek Lisesi'nin bölümlerinin bir kısmı Yunus Emre Kız Meslek Lisesi'ne, bir kısmı da Nene Hatun Kız Meslek Lisesi'ne aktarılacak. Kız Meslek Lisesi binası da Kaşıkçıoğlu İlkokulu bünyesinde hizmet verecek.

BAKANLIK KARAR VERECEK

Rapor bakanlığa sunuldu. Son kararı bakanlık verecek. Fakat talimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği için Meslek Liselerinin tamamının taşınmasına kesin gözüyle bakılıyor.