İstanbul merkezli dört ilde düzenlenen ve tüm Türkiye'nin gündemine oturan "Kafes Operasyonu" ile "Zaza Doğan" adıyla bilinen organize suç örgütü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla çökertilmiş bulunuyor.

Bu kapsamlı operasyon, suç dünyasında büyük yankı uyandırdı.

polis baskin zehir uyusturucu narkotik (7)

Operasyonun Perde Arkası

Yerlikaya'dan Açıklama: Operasyon Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını sosyal medya üzerinden duyurdu. İstanbul, Muğla, Bursa ve Mersin'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu hayata geçirildi. Yerlikaya'nın ifadelerine göre, elebaşı Doğan Aykut liderliğindeki bu örgüt, çok sayıda suç faaliyetinde bulunmuş.

polis baskin zehir uyusturucu narkotik (3)

47 Şüpheli Yakalandı, Suç İddiaları Şoke Edici

Operasyon kapsamında 47 şüphelinin yakalanması, örgütün geniş çaplı ağının boyutlarını gözler önüne serdi. İstanbul'da işlenen cinayetler, silahlı saldırılar, uyuşturucu ticareti ve çok daha fazlası bu örgütün faaliyetleri arasında yer alıyordu.

"İstanbul genelinde 2 ayrı cinayet, silahlı yaralama, sözde mahkeme kurma, maddi menfaat sağlama, korkutma amaçlı silahlı saldırılar ve uyuşturucu ticareti... Bunların hepsi 'Zaza Doğan' suç örgütünün işleri." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

polis baskin zehir uyusturucu narkotik (1)

Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyon sırasında 8 tabanca ve 1 kilogram uyuşturucunun ele geçirilmesi, örgütün silahlı faaliyetlerinin ve uyuşturucu ticaretinin somut kanıtları olarak karşımıza çıkıyor. Bakan Yerlikaya, bu başarıdan dolayı operasyonu gerçekleştiren polis güçlerini tebrik etti.

Eşiyle çıkan tartışmada kendini bıçakladı Eşiyle çıkan tartışmada kendini bıçakladı

polis baskin zehir uyusturucu narkotik (2)

Operasyon Görüntüleri Paylaşıldı

Bakan Yerlikaya, operasyona ait görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı, bu görüntüler operasyonun çapını ve başarısını gözler önüne seriyor.

Suç dünyasında büyük bir etki yaratan bu operasyon, gelecek dönemde suç örgütlerine karşı alınacak tedbirler açısından da önemli bir örnek teşkil ediyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR