İstanbul Bağcılar'da faaliyet gösteren 400 yataklı özel bir hastaneye kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle yaklaşık 25 milyon TL ceza kesildi. Cezaya itiraz eden hastane, mahkemeden istediği kararı alamayınca, elektrik şirketi görevlileri Tıp Bayramı'nda hastaneye giderek öğle saatlerinde hastanenin elektriğini kesti.

İddiaya göre, söz konusu hastanede 28 Şubat günü elektrik dağım şirketi görevlileri tarafından saha kontrolü yapıldı. Yapılan kontrolde hastanenin kaçak elektrik kullandığı belirlendi. Görevlilerce yapılan tespit sonrası hastaneye yaklaşık 25 milyon TL tutarında ceza kesildi. Hastane yetkilileri cezaya itiraz edip, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak cezanın iptali için dava açtı.

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!

KAÇAK ELEKTRİK CEZASINA İTİRAZ ETTİLER

Elektrik dağım şirketi, kestiği ceza sonrası İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne ihbar yazısı göndererek, hastanenin elektrik tesisatında yapılan usulsüzlük nedeniyle ceza kesildiği, işletmenin sağlık kuruluşu olması nedeniyle elektrik kesintisinin uygulanmadığı, borçların ise 10 Mart tarihine kadar ödenmesi gerektiğini bildirdi ve hakkında açılan davaya itiraz etti. Hastane avukatlarının Asliye Ticaret Mahkemesine başvurduğu davada ise 10 Mart tarihinde verilen ara kararla, cezanın uygulanmasının durdurulmasına yönelik karar verildi. Elektrik dağım şirketi avukatlarının bu karara yaptığı itiraz sonrası, yine iddiaya göre, mahkeme itirazı kabul ederek 13 Mart günü, durdurma kararını reddetti. Mahkemenin bu kararı sonrası elektrik dağım şirketi teknik ekipleri ertesi gün hastaneye gitti.

ELEKTRİK KESİLDİ, YOĞUN BAKIM, AMELİYATHANE...

Hastane yetkilileri büyük bir dehşet yaşadı. Hastalar zarar görmesin diye güç kaynaklarını ve jeneratörleri devreye sokmaya çalışan hastane çalışanları, hastane içerisinde oradan oraya koşuşturuyordu. Çünkü, dış kaynaklı ve ani kesintiler için hastanedeki ek enerji gücü belirli bir oranda yeterliydi, sürekli bir kesinti halinde hastanede o an devam eden işlemlerin tamamının devam etmesine yetecek enerji mevcut değildi. Bir süre sonra hastanedeki yoğun bakım servislerinden ve hastanenin diğer bölümlerinden uyarı sinyalleri gelmeye başlamıştı. Kesinti sonrası, hastanede ciddi sorunlar yaşanmaya başlayacağı apaçık ortadaydı.