İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, freni arızalandığı değerlendirilen bir tır karşı şeride geçerek çok sayıda araca çarptı. Kazada 1 polis memuru şehit olurken, toplam 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 16.30 sıralarında İstanbul Caddesi Topçu Tugayı Lojmanları mevkisinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Manisa istikametinden İzmir yönüne seyir halinde olan tır, sürücüsünün kontrolünden çıkarak karşı şeride geçti. Kontrolden çıkan araç, aralarında görevli polis aracının da bulunduğu toplam 10 araca çarptı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde tır sürücüsü ile 1 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Serkan Hızlı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kazada yaralanan 1’i ağır olmak üzere toplam 5 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.





