Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir motosiklet kaldırımda yürüyen yayaların arasına dalması sonucu 3 kişi yaralandı. Olay, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kazanın meydana geldiği bölgede bulunan güvenlik kameraları, motosikletin hızlı bir şekilde kaldırımda yürüyen 5 yayayı fark etmeden ilerlediğini gösteriyor. Motosikletin yolu üzerinde bulunan yayalara çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ciddiyetini korurken, diğer ikisi ise tedavi altına alındı.

Kazaya karışan motosiklet sürücüsü ise olay yerinden kaçmaya çalıştı, ancak çevredeki vatandaşlar tarafından durdurularak polis ekiplerine teslim edildi. Motosiklet sürücüsü, polis soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Polis ekipleri, kaza anının güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş olması nedeniyle detaylı bir inceleme başlattı. Kaza sonrasında kaldırımda bulunan diğer yayaların da ifadelerine başvurularak, olayın tam olarak nasıl meydana geldiği belirlenmeye çalışılıyor.

Bornova ilçesinde meydana gelen bu trafik kazası, kentteki güvenlik önlemleri ve sürücülerin dikkatine dair yeniden değerlendirme yapılmasını gündeme getirdi. Yerel yetkililer, benzer olayların önüne geçebilmek adına gerekli tedbirlerin alınacağını duyurdu.

Kazımıdirik Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, S.Ç. yönetimindeki bir motosiklet, 169. Sokak Küçükpark mevkiinde kontrolünü kaybederek yoldan çıktı. Motosiklet, kaldırımda bulunan bir dubaya çarpıp, ardından yaya trafiği olan alana daldı. Olay yerinde bulunan görgü tanıklarına göre, kaza sonrasında motosiklet sürücüsü ve yaya vatandaşlar çeşitli yönlere savruldu.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar hemen durumu polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak ambulanslarla hastanelere sevk etti. Yaralılardan Ş.A. ve E.Y. isimli yayalar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, motosiklet sürücüsü ise Bayraklı Şehir Hastanesine kaldırıldı. Neyse ki, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

20 Gündür Kayıp Adamın Cesedi Gömülü Halde Bulundu! 20 Gündür Kayıp Adamın Cesedi Gömülü Halde Bulundu!

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, motosikletin kaldırımda yürüyen 5 kişiye çarptığı ve çarpmanın etkisiyle hem yayaların hem de motosiklet sürücüsünün etrafa savrulduğu açıkça görülmektedir. Kazayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmamıştır.

Polis ekipleri, kaza yerinde incelemelerde bulunarak güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyecek ve kaza sebebini belirlemeye çalışacaktır. Kazanın neden kaynaklandığı, motosiklet sürücüsünün hız ihlali yapılıp yapılmadığı ve diğer etmenlerle ilgili soruşturmanın sonuçları ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır. Olayın ardından, trafik güvenliği önlemleri konusunda gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı da değerlendirilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK