İzmir'e bağlı Menderes ilçesi açıklarında bugün sabah saatlerinde 5.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından, bölgeyi etkileyen sarsıntı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Artçılar 2 hafta boyunca sürecek" ifadesini kullanarak vatandaşları uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

Ege Denizi'nde Menderes İlçesi Açıklarında Sabah Saatlerinde Meydana Gelen 5.1 Şiddetindeki Depremin Ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Ege Denizi'nde Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin epicentrumu Menderes'e 5.42 kilometre uzaklıkta, derinliği ise 8.51 kilometre olarak belirlendi. Menderes ve çevresindeki ilçelerde hissedilen depremde, ilk değerlendirmelere göre herhangi bir hasar meydana gelmedi.

"Deprem Sonrası Bölgede Hasar Tespit Edilmedi, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Artçılar 2 Hafta Sürecek"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir. Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok."

"İzmir'de Sabah Saatlerinde Meydana Gelen 5.1 Şiddetindeki Deprem: Hemen Sonrasında Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Detaylı Açıklama"

Ercan'ın açıklamaları, bölgede yaşayan vatandaşların merakını bir nebze olsun giderirken, depremle ilgili olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Depremin ardından bölgede AFAD ve diğer ilgili kurumlar tarafından yapılacak detaylı incelemelerle durumun takip edileceği belirtildi.

Editör: İHSAN KURAN