İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını da Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez olarak duyurdu.

NATO'ya İsveç Katılım Protokolüne Tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis Genel Kurulu'nda onaylanan İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün katılımına ve evet oyu veren CHP'ye sert tepki gösterdi. Akşener, "NATO’nun genişleme sürecini ülkemizin güvenlik mimarisi bakımından önemli bulsak da Türkiye’nin çıkarları, onuru ve saygınlığı bizim için her şeyden önemliydi" dedi.

Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı
"'İktidar ile hizalanmayacağız.' diyenlerin 'AK Parti’yle aynı bildiriye imza atmayız.' diyenlerin iktidarla birlikte aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde el kaldırışlarına şahit olduk."

Emekli Maaşı Tepkisi ve Seçim Mesajı

Akşener, emekli maaşları konusunda da iktidara eleştiriler yöneltti. Akşener, "2002 yılında, en düşük emekli maaşı, asgari ücretin 1.3 katıyken bugün, yüzde 60'ına düştü. Emeklilerimiz için her geçen gün daha da kötüleşen bir tabloyla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı, yerel seçimlere ilişkin olarak da, "İYİ Belediyecilikle birlikte belediyelerde hırsızlık, yolsuzluk, rantçılık devri son bulacak! Hazır olun 1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak!" ifadelerini kullandı.

Editör: Fırat Çelik