Karne tatilinde Gümüşhane’den İnegöl'deki akrabalarını ziyarete gelen 10 yaşındaki Erva Yağmur Tosun, itfaiyeye olan merakını gerçekleştirme fırsatı buldu.
İnegöl’de kuzeni 9 yaşındaki Yusuf Doğan ile birlikte vakit geçiren Erva Yağmur Tosun, itfaiyeyi gezmek istediğini yakınlarına iletti. Bunun üzerine çocuklar, İnegöl İtfaiye Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada itfaiye ekipleri tarafından karşılanan Erva Yağmur Tosun ve Yusuf Doğan’a, itfaiyede kullanılan araçlar ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi.
İtfaiye personeli tarafından köpüklü yangınlara müdahalede kullanılan araçlar, sıkışmalı trafik kazalarında görev alan kurtarma araçları ile su tankerlerinin yangın söndürme ve hayvan kurtarma çalışmalarındaki kullanım alanları anlatıldı. Ayrıca itfaiye elbiselerinin giyilme şekli de uygulamalı olarak gösterildi.
Ziyaretin sonunda itfaiye personeli, çocuklara itfaiye araçlarını tanıtan mıknatıslı magnet hediye etti. Erva Yağmur Tosun, itfaiye araçlarını yakından görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek itfaiye personeline teşekkür etti.



