İtfaiyecilik haftası kutlamaları çerçevesinde ziyaretlerini önceki sürdüren İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Adnan Aydın, İtfaiye Başçavuşu Mehmet Emin Özbek ve İtfaiye eri Hasan Özesen dün İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı Yahya Balakuş"u ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Adnan Aydın, İnegöl İtfaiye teşkilatının 85"nci kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ifade ederek: "25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan itfaiye haftası nedeniyle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İnegölümüzde itfaiye yönetmeliğine göre olması gereken araçlarımız mevcut. Personel sayımız yeterli. Arama kurtarma ve yangına müdahalede süreklilik sağlama, bu alanda da eğitim almak amacıyla günlük eğitimlerimizi kendimiz yapıyoruz. Ama uluslararası müdahale teknikleri ve bu anlamda edinilecek ekipmanlarla alakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesinden iki tane eğitmenimiz var. Eğitmenlerimiz 10 gün süreyle 60 arkadaşlarımıza yönelik eğitimler verdi. Kendi ekipmanlarımızın güncel kullanımı, yangına ilk müdahalenin önemi konularında her ne kadar biliyor olsak da, bu müdahale tekniklerini yenilememiz, bize yangınlara daha iyi şekilde müdahale etme şansını verecektir. Heykel önünde bugün düzenleyeceğimiz tatbikata itfaiye teşkilatımızın yeterliliğine ilçe halkımızın şahit olmasını istiyoruz. İtfaiye teşkilatı olarak ilçenin kaskosuyuz."dedi.

YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Yeni Gazeteciler Derneği Başkan Yahya Balakuş, İnegöl İtfaiye teşkilatının 85. kuruluş yıl dönümünü ve itfaiyecilik haftasını kutladı. Balakuş ayrıca, geçtiğimiz aylarda Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikada meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan itfaiye eri Süleyman Kılıç"ın son durumunu sorarak, tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Balakuş"un dile getirmesi üzerine konuşan Aydın, İtfaiye eri Süleyman Kılıç"ın hayati tehsinin geçtiğini ifade ederek: "Hayati tehsi yok. Bizde bugün arkadaşımızı ziyaret ettik. Bilinci yerinde ama kolunda kırıklar var. Tedavi süreci devam ediyor. Bursa"ya gidip tekrar ameliyat olması gerekecek."dedi.