Nevşehir’de toprağa gömülü halde bulunan cesedin kimliği belli oldu.

Nisan ayında Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde bir çoban tarafından battaniyeye sarılı halde toprağa gömülmüş şekilde bulunan cesedin, 30 yaşındaki Afganistan uyruklu S.Y.S.’ye ait olduğu tespit edildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, cesedin bir kısmının yabani hayvanlar tarafından parçalandığı ve ölümün yaklaşık 1-2 ay önce tabancayla gerçekleştiği belirlendi.

İstanbul’da Öldürüp, Nevşehir’e Gömmüşler! (3)

Cinayet İstanbul’da İşlenmiş

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT, Acıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin ortak çalışmaları sonucu, cinayetin İstanbul’da işlendiği ortaya çıkarıldı. Kamera kayıtları ve istihbari bilgiler doğrultusunda yabancı uyruklu H.A., O.T., O.T., K.T. ve K.T. isimli 5 şüpheli gözaltına alındı.

Çorlu'da ikinci kattan düşen 1 yaşındaki bebek ağır yaralandı
Çorlu'da ikinci kattan düşen 1 yaşındaki bebek ağır yaralandı
İçeriği Görüntüle

İstanbul’da Öldürüp, Nevşehir’e Gömmüşler! (2)

Şüphelilerin sorgusunda cinayetin 30 Ocak’ta İstanbul’da meydana geldiği öğrenildi. İfadeye göre, S.Y.S. ile kimliği belirlenemeyen bir başka yabancı uyruklu şahıs arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında silahla vurulan S.Y.S., olay yerinde hayatını kaybetti. Ardından ceset bir kamyonete yüklenerek, O.K. ve K.T. tarafından Nevşehir’in Topaç köyüne getirilip kırsal alana gömüldü.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden O.T. serbest bırakılırken, O.T., K.T., K.T. ve H.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA