Fahrettin Koca, İstanbul'a yeni bir hastane kurulacağını açıkladı. 

 Koca, "Hastane ile aynı kampüste hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek bir de tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip tedaviyi de kendimiz uygulayacağız" dedi. Hastanenin yeni inşa edileceği ve burada SMA ile mücadele için yeni bir yöntem geliştirilip uygulanacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

HEM HASTANE HEM İLAÇ

Birçok yardım kampanyasına da konu olan SMA hastalığı hakkında son derece hassas olduklarını ifade eden koca, "SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor. Gen terapisi konusunda gelince, SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek" diye konuştu.

AİLELER DE KALABİLECEK

Nadir hastalıklara özel olarak inşa edilecek hastanede tedavi gören çocukların aileleri ile birlikte kalabilecekleri yerlerin yapılacağı öğrenildi. SMA'lı çocukların eğitimlerinin aksamaması için de tedbirler alınacak.

GMP SERTİFİKALI

Ayrıca bu kampüs içinde ve hastaneye çok yakın bir GMP (Good Manufacturing Practices) sertifikalı bioteknolojik ilaç üretimi yapan tesis olacak. Yapılacak tesisin uluslararası akredite bir ilaç/aşı üretim tesisi olabilmesi için bu sertifikayı alması gerekiyor.Nadir hastalıkların tedavisinde, hastaların kişiye özel üretilen tedaviye çok yakın konumda olması gerektiğinden buna uygun bir planlama da yapılacak. Çalışmalara hızlıca başlanacağı öğrenildi.