Yaz aylarında tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık, İstanbul barajlarında ciddi bir su sıkıntısına yol açmıştı. Ancak eylül ayının son haftasında başlayan yağışlarla beraber, bu olumsuz tabloda belirgin bir iyileşme gözlemleniyor.

İSKİ'den İstanbul'a Müjde

doluluk

Son aylarda süren kuraklıkla ciddi bir sıkıntı yaşayan İstanbul'daki barajlarda, beklenen yağışın getirdiği olumlu etki neticesinde doluluk oranında artış yaşandı. Özellikle son 3 günde meydana gelen yüzde 1'e yakın artış, kentte yaşayanlar için büyük bir umut kaynağı oldu.

Hangi barajda ne kadar doluluk var?

baraj-2

Ağaç Halkalarından Okunan Küresel Isınma Gerçeği! Ağaç Halkalarından Okunan Küresel Isınma Gerçeği!
  • Ömerli Barajı: İstanbul'daki barajlar arasında doluluk oranı en yüksek olanı. Melen'den getirilen suyla takviye edilen Ömerli barajının doluluk oranı yüzde 53.07 ile lider konumda.

  • Pabuçdere Barajı: Diğer ucunda ise Pabuçdere barajı var. Yüzde 3.11 doluluk oranı ile en düşük seviyede.

  • Diğer Barajlar: İstanbul'daki diğer barajlarda ise doluluk oranları şöyle: Darlık yüzde 37.05, Istrancalar yüzde 19, Alibeyköy yüzde 17.17, Elmalı yüzde 15.81, Terkos yüzde 11.29, Sazlıdere yüzde 9.24, Kazandere yüzde 5.21 ve Büyükçekmece yüzde 4.51.

İki gün daha yağış bekleniyor

baraj-2

İstanbul'a son 3 günde su seviyesini artıran yağışın, meteorolojik verilere göre bugün ve yarın da devam etmesi bekleniyor. Bu durum, barajlardaki doluluk oranının daha da artmasına katkı sağlayabilir.