Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor ile oynanan maçta attığı golün ardından İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'in yaptığı hareket nedeniyle futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Jehezkel, gol sevincinde bileğine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlangıç tarihine atıfla "Davut Yıldızı" ve "100 gün. 7 Ekim" yazıları ile İsrail propagandası yapmıştı.

Antalyaspor resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir. Milli değerler her şeyden üstündür, sözleşmesi feshedilecek" denildi.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracaktır. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika | Levent Dönertaş, başkan aday adaylığından çekildiğini açıkladı Son Dakika | Levent Dönertaş, başkan aday adaylığından çekildiğini açıkladı

Bu olayın öncesinde Jehezkel, geçtiğimiz haftalarda Gaziantep FK deplasmanında oynanan maç öncesi Filistin için yapılan saygı duruşuna katılmamak istemesi nedeniyle bir hafta süreyle geçici olarak kadro dışı bırakılmıştı.

İsrailli oyuncunun olay sevinci kadro dışı cezası

Editör: Şaban Kılıçcı