Tel Aviv'de, Gazze Şeridi'nde esir olarak tutulanların aileleri tarafından düzenlenen bir protesto gösterisinde binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya karşı büyük tepkilerini dile getirdi. 7 Ekim'de başlayan saldırılarda 99 gün geçmesine rağmen, bölgede çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 23 bin 843 Filistinli hayatını kaybetti, ancak İsrail ordusu hala sivilleri hedef almaya devam ediyor.

İsrail'de Netanyahu'ya Karşı Büyük Tepkiler: "Sen, Başbakan Suçlusun"

Dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek gösterileri devam ederken, İsrail'de Gazze Şeridi'nde esir tutulanların aileleri, başkent Tel Aviv'de seslerini duyurmak için bir araya geldi. Habima Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, seçim çağrısı yaparak İsrail Başbakanı Netanyahu'ya büyük bir tepki gösterdi. Kalabalık, "Sen, başbakan suçlusun. Geceleri nasıl uyuyorsun?", "Netanyahu gitmeli", "İsrail Devleti yeniden doğmalı" gibi sloganlar atarak öfkesini dile getirdi.

Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri! Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri!

Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda hayatını kaybeden binlerce Filistinliye duyulan acı ve öfkenin yankı bulduğu bu protesto, Netanyahu hükümetine karşı artan eleştirilerin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Bu olaylar, İsrail içindeki siyasi gerilimi artırırken, uluslararası toplumda da Filistin'e destek çağrıları yükselmeye devam ediyor.

Editör: İHSAN KURAN