Davis'in terörist amaçlarla silah bulundurmak ve teröre finansman sağlamak suçlamalarını kabul etmesinin ardından alınan bu karar, uluslararası kamuoyunu şaşırttı.

IŞİD Üyesi Davis'e 8 Yıl Hapis Cezası!

Londra Metropolitan Polisi, Davis'in terörle mücadele mahkemesindeki suçlamaları kabul etmesinin ardından verilen bu hapis cezasını açıkladı. Aine Davis, ekim ayında yapılan duruşmada "terörist amaçlarla ateşli silah bulundurmak" ve "teröre finansman sağlamak" suçlarını kabul etmişti.

Suriye'ye Kaçtı ve IŞİD'e Katıldı

Metropolitan Polisi'nin Terörle Mücadele Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Davis, yüksek miktarda parayı İngiltere'den kaçırarak IŞİD'in terör eylemlerini finanse etti ve daha sonra Suriye'ye giderek örgüte katıldı. Davis'in suçlarından yaklaşık 10 yıl geçmiş olsa da, bu karar teröre karışan herkesin yargılanacağı bir mesajı iletmeyi amaçlıyor.

Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü

Türkiye'de Tutuklu Kaldı, İngiltere'ye İade Edildi

Aine Davis, Türkiye'de IŞİD üyeliği suçlamasıyla tutuklu kalmış ve 2022 Ağustos'unda İngiltere'ye iade edilmişti. Mahkeme kararı 13 Kasım'da açıklanacak olan Davis, uzun bir süredir uluslararası gündemin odak noktasındaydı.

Davis'in IŞİD Geçmişi

2015 yılında Türkiye'de tutuklanan Davis, 2017 yılında IŞİD üyeliği suçundan mahkum edilmişti. Davis, geçen yılın ağustos ayında Türkiye'den sınır dışı edilerek İngiltere'ye iade edilmişti. 'Beatles' olarak anılan IŞİD hücresinin üyesi olmakla suçlanan Davis, İngiltere'de ilk kez Şubat 2023'te hakim karşısına çıktı. Davis, daha önce, rehinelerin başını kesen hücre üyeliği iddialarını reddetmişti.