Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve İnegöllülerin yakından tanıdığı Nevzat Şatıroğlu, BOTAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Geçtiğimiz Haziran ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmış olan Şatıroğlu, enerji sektöründe önemli görevlerde bulundu.

Yeni Görev Detayları

Bugün yayımlanan resmi gazetede yer alan atama bilgisine göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğünde boş bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Nevzat Şatıroğlu atandı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 öncü maddeleri gereğince Nevzat ŞATIROĞLU atanmıştır.

Nevzat Şatıroğlu Kimdir?

1967 yılında İstanbul'da doğan Nevzat Şatıroğlu, aslen Sivaslı'dır. İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Şatıroğlu, Beykent Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamlamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ'ta farklı yöneticilik pozisyonlarında bulunmuş, Kalyon Şirketler Grubu bünyesinde de çeşitli görevlerde yer almıştır. Nevzat Şatıroğlu'nun enerji sektöründe edindiği deneyimleri ve projeleri ile enerji sektörüne yaptığı katkılar, kariyerinin önemli dönüm noktaları arasında yer alıyor.

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!

İnegöl Doğalgaz Dağıtım AŞ (İNGAZ) Genel Müdürlüğü, Kalen Enerji Elektrik Üretim AŞ'de Genel Müdürlük, HES Yatırımları ve Yenilenebilir Enerji projeleri üzerindeki çalışmalarıyla bilinen Şatıroğlu, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen FSRU Projesinde de Direktör olarak görev yapmıştır.

İnegöl'ün tanınmış ismi ve enerji sektörünün deneyimli isimlerinden biri olan Nevzat Şatıroğlu'nun BOTAŞ Yönetim Kurulu'ndaki yeni görevi enerji sektöründe nasıl bir değişiklik yaratacak? Zaman gösterecek.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR