Tarih 28 Şubat 2006. O tarihte İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nda 3,5 yıldır müdür yardımcılığı görevi yapan Nalan Eriman hocahanım (43) vefat eder.

Gece aniden rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Nalan Eriman hocahanımın ölüm haberi okulda büyük şok etkisi yaparken, öğretmenler ve öğrenciler yasa boğulur.

Niyetimiz acıları tazelemek değil. Niyetimiz vefa ve dua.

Bu acı haberimiz vesilesi ile başta Nalan hoca olmak üzere vefat eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz ve öğretmenlerimizi hatırlatması niyetiyle arşivden haberimizi paylaşıyoruz.

Yeni müfredat taslağı hazırlandı Yeni müfredat taslağı hazırlandı

Genç Gazete İnegöl'ün Sevilen Öğretmeninin Vefatı Eğitim Camiasını Yasa Boğdu (3)

Bir Okulun Kalbi Durdu: Nalan Öğretmen

İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nda son 3,5 yılda müdür yardımcılığı görevini üstlenen Nalan Eriman, 43 yaşında hayatını kaybetti. Eriman, Pazar akşamı aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nalan Eriman, Pazar akşamı geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Eriman’ın yüksek tansiyon nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine götürüldüğü, burada beyin kanaması teşhisi konularak Bursa’ya sevk edildiği açıklandı. Eriman’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Genç Gazete İnegöl'ün Sevilen Öğretmeninin Vefatı Eğitim Camiasını Yasa Boğdu (2)

Acı Veda

Eğitim camiası, Nalan Eriman’ın vefat haberini büyük bir şok ve üzüntü ile karşıladı. Öğretmenler ve öğrenciler, sevgi ve saygı duydukları bir canı kaybetmenin acısını yaşadı.

Genç Gazete İnegöl'ün Sevilen Öğretmeninin Vefatı Eğitim Camiasını Yasa Boğdu (5)

Özgeçmişten Kesitler

1963 yılında İnegöl’de dünyaya gelen Eriman, 1989’da Buca Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirerek, 1992 yılında Van İli Gazi İlköğretim Okulunda öğretmenlik mesleğine başladı. Eriman, 1993 yılında ilçemizde ki 100. Yıl İlköğretim Okuluna atandı.

     İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nun 1999 yılında eğitime açılması ile bu okula atanan Eriman, 18 Eylül 2002 tarihinden itibaren de Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Kurşunlu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sait Eriman’ın eşi olan  Nalan Öğretmen bir çocuk annesiydi.

Okul, Nalan öğretmenin anısını yaşatmak için dün öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle donatıldı. Ayrıca, Eriman’ın anısına bir anı defteri oluşturuldu, böylece sevgi ve saygı dolu mesajlarla dolu bu defter, onun hatırasını ölümsüzleştirecek.

Genç Gazete İnegöl'ün Sevilen Öğretmeninin Vefatı Eğitim Camiasını Yasa Boğdu (4)

Cenaze Töreni Bilgileri

Nalan Eriman’ın cenazesinin Bursa’dan İnegöl’e getirileceği ve okulunda düzenlenecek törenin ardından öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

Bu trajik kayıp, eğitim camiasında derin bir yas bıraktı. Nalan öğretmen, öğrencileri ve meslektaşları tarafından sevgi ve saygıyla anılacak.

ARŞİVDEN HABER: Tarih 28 Şubat 2006

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK