Tarih 15 Şubat 2005. O tarihte İnegöl Belediyesi, İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nun yeni yerine taşınmasının ardından boşalacak olan Atatürk Bulvarı üzerinde ki binanın yerine otopark yapmayı planlar.

İnegöl Tarihinde Bir İlk! 525 Yıl Hapis Cezası Verildi İnegöl Tarihinde Bir İlk! 525 Yıl Hapis Cezası Verildi

Bu konuda o tarihte gazetemiz halkın yorumunu kayda alır. İşte arşivden halk röportajı;

Otopark yapılması ne kadar doğru?

İnegöl Belediyesi, Atatürk Bulvarı'ndaki boş binanın yerine otopark yapma kararı aldı. Ancak bu karar, ilçe sakinleri arasında büyük tartışmalara yol açtı.

Farklı Görüşler ve İlginç Yorumlar

Ahmet Özer

Ahmet Özer (35), Mühendis

Burayı iş merkezi olarak kullanmalılar. İnegöl'de iş yeri sıkıntısı varken otopark yapmak yanlış.

AHMET ÖZER (35) ( MÜHENDİS)

    Bence alınan bu karar çok yanlış. İnegöl de iş yeri sıkıntısı had safhadayken buranın otopark olarak değerlendirilmesi çok yanlış. Bu yapı güzel bir iş merkezi olarak kullanılabilir. Veya altı otopark üstü iş merkezi olabilir. Ama burasının direk otopark yapılmasını doğru bulmuyorum.

Necdet Şentürk (50), Esnaf

Otopark yapmak yerine burası alışveriş merkezi olmalı. Otoparklar şehri ölü bir bölge haline getirebilir.
Necdet Şentürk

NECDET ŞENTÜRK (50)(ESNAF)

Verilen bu karar bence çok yanlış. Otopark yapacak yer kalmadı da şehrin göbeğine mi el attılar. Daha uygun bir yere otopark yapabilirler. Burası halkın alışveriş yapabileceği bir yer yapılabilir. Eğer orası otopark yapılırsa o bölgeyi ölü bir bölge yapacaklar.

Yücel Delibaş (27), Esnaf

Otopark yapılması iyi bir karar olabilir ancak işlek caddede olduğu için iyi düşünülmeli.
Yücel Deli Baş

YÜCEL DELİBAŞ  (27)(ESNAF)

     Çok yerinde bir karar bence. İnegöl’ün  mevcut otopark sorununa güzel bir çözüm olabilir. Umarım kapalı otopark olur. Ancak iyi düşünülmeli çünkü şu anki mevcut yer İnegöl’ün en işlek caddesi. Bu durumun göz ardı edilmemesi gerekiyor.

İbrahim Önder (24), Esnaf

Cadde boyunca araç parkı yasaklanıp burası hizmete açılmalı. Önümüzdeki fuarlar için gerekli.
Ibrahim Önder

İBRAHİM ÖNDER  (24) ESNAF)

İnegöl’ün en işlek caddesi konumunda burası ve bu caddede otopark sorunu çok büyük boyutlara ulaşmış durumda. Cadde boyunca araç parkını yasaklayıp burayı hizmete açmanın güzel bir girişim olacağının kanaatindeyim. Önümüzde iki tane fuar var. Yurt dışından misafirlerimizin geleceği söyleniyor. Böylece otopark sorununu çözersek misafirlerde güzel bir intiba bırakmış oluruz.

Alaattin Beytekin (51), Mühendis

Eğer bina yıkılıp yenisi yapılacaksa, başka bir maksatla kullanılmalı. Ana arterde atıl bırakılmamalı.
Inegöl Otopark

ALAATTİN BEYTEKİN  (51) ( MÜHENDİS)

    Mevcut binayı yıkıp ta yerine yenisi yapılacaksa bu fikir uygun değil. O binayı başka bir maksatla kullanabilirler. Belki belediye için güzel bir gelir kaynağı olacak. Ama ana arter diye nitelendirdiğimiz bir konumda olması açısından bu binayı daha uygun bir şekilde değerlendirmeleri daha uygun olur.

Yakup Döngel (24), Esnaf

Bu bina otopark yerine başka amaçlar için kullanılmalı. Arkadaki bahçe otopark yapılabilir.
Yakup Döngel

YAKUP DÖNGEL (24) (ESNAF)

Bence bu bina başka bir amaç için kullanılsa daha iyi olur. Burayı otopark olarak kullanırsan zamanla şehrin o bölgesi atıl duruma gelecek. Arkadaki bahçe otopark yapılıp, Bina başka bir şekilde değerlendirilebilir. Aslına bakılırsa geçtiğimiz günlerde Bursa Valisinden Halk Eğitim Merkezi için yer istenmişti. Bu bina bunun için kullanılabilir.

İnegöl halkı, Atatürk Bulvarı'ndaki binanın ne yapılacağı konusunda fikir ayrılığında. Ancak alınacak kararın şehrin geleceği için önemli olduğu belirtiliyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK