İnegöl'ün altın öğrencileri açıklandı

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. geleneksel İnegöl Okulları Matematik Türkçe Yarışmasının ödül töreni Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Törende İnegöl'ün başarılı öğrencilerine hediyeler verildi. @ Ayşe Bayraktar

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

1-331

İNEMAT ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI

İnegöl Okulları Matematik Türkçe Yarışmasının (İNEMAT) Ödül Töreni 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği tören büyük bir çoşkuya sahne oldu.


İnegöl ilkokullarında 4. Sınıf ve ortaokullarında 7. sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 10.000 öğrenci arasından, her okulda alanında en iyi olan 3 öğrenci seçilerek yarışma düzenlenmişti.

2-285

İNEGÖL’ÜN ALTIN ÖĞRENCİLERİ

Öğrencilerin Matematik ve Türkçe alanında yarıştığı İNEMAT yarışması 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.Alanlarında derece yapan öğrenciler, 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende sahneye çıktılar.

İnegöl Okulları Matematik Türkçe yarışmaları ödül törenine, Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutanı Sinan Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru,Gürsu,Mudanya,Yıldırım, Orhaneli, Gemlik, kestel, Yenişehir, İznik İlçe Milli Eğitim müdürleri, İlçe  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler  katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın başında ödül törenine sponsor olan Boztaş Premium tanıtım filmi gösterildi.

3-50

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen ödül programının sunumunu yayın danışmanımız ve yazarımız Ayhan Talha Bayraktar gerçekleştirirken, açılış konuşmasını yapan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru: “Sorular alanlar itibariyle 2 bölümden oluşmuş 1. bölümler ilk 20 soru müfredat programındaki kazanımlar doğrultusunda hazırlanmıştır. 2. bölümler uluslararası alanda kabul gören PİSA TIMMS sınavlarından esinlenerek yeni nesil sorulardan derlenen sorularla aynı formattadır.  Matematik ve Türkçe alanında İnegöl’ün en iyilerini seçtik. Bu yarışmanın temel amacı öğrencilerimizi tanımak ve geleceğe hazırlamak içindir.

Öğrencilerimizi merkeze alan yarışmamızda matematik ve Türkçe başarısı dikkate alınmıştır. Hazırladığımız yarışmamıza bu yıl ilk kez ilkokul kategorisinde öğrencilerimiz de katılım sağlamıştır. Bu vesile ile finale kalan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Bu yıl 9. Şu düzenleniyor 2006 yılında Mehmet Baştürk ile başlamış ve Fatih Bilican ile devam etmiştir. Pandemi sürecinde yarışmamıza ara vermiştik. Bu sürece destek veren okul müdürlülerimİze ve şube müdürlerine teşekkür ederim.”

x1-8
Yapılan konuşmaların ardından ilkokul 4. Sınıf ve Ortaokul 7. Sınıf karegorilerinde toplam 10 bin öğrenci arasından finale kalan 400 öğrenciden dereceye giren 60 öğrenciye, ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

X3-4

İŞTE PUAN SIRALAMASINA GÖRE İNEGÖL’ÜN ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERİ

A-İLKOKULLAR İLK 3 DERECE

1-Müşerref Muzaffer Samda İlkokulundan: Atadeniz Ömer Üstüntaş


2-TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan: Alperen Dalaslan


3-Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulundan: Derin Filiz
 
 

B-ORTAOKULLAR İLK 3 DERECE


1-Gazipaşa Ortaokulundan: Ece Ecrin Okşak

2-Bakyapı Haci Ali Bakgör Ortaokulundan: Atrahan Uygur Balcı

3- Özel İnegöl Kültür Ortaokulundan: Mehmet Yağız Kırbaş

x2-3