Türkiye'nin eğitim haritasında parlayan bir yıldız olarak yükselen İnegöl'ün gururu Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, öğrencilerinin ulusal sınavlarda elde ettiği dikkat çekici başarılarıyla adından söz ettiriyor.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (2)

2007 yılında A. Metin ÇELİK tarafından kurulan bu prestijli okul, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından öğrencileri kendine çekiyor. Peki, bu başarının arkasında yatan sırlar nelerdir?

mediha hayri celik fen inegol (3)

İşte Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi'nin rekor kıran akademik yolculuğu ve bu yolculuğun perde arkası.

Türkiye'ye Değer Katan Eğitim Yatırımı

Türkiye'nin en seçkin fen liselerinden biri olan ve her yıl üstün başarılarla gündeme gelen Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Milli Savunma Üniversitesi Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları'nda elde ettiği derecelerle göz dolduruyor.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (3)

2023 yılında Türkiye genelinde elde edilen büyük başarılar ise bu okulun akademik potansiyelini bir kez daha kanıtlıyor.

mediha hayri celik fen inegol (4)

2023 Sınav Başarıları

MSÜ Sınavında Türkiye 7.si ve Bursa 2.si,
ayrıca Türkiye 686.sı ve 898.si dereceleri elde edildi.
YKS'de ise Türkiye 91.si, 859.su
ve ilk 5000 içinde 13,
ilk 10000 içinde 26,
ilk 20000 içinde 41,
ilk 30000 içinde 56 öğrenciyle,
34'ü Tıp Fakültesi olmak üzere birçok prestijli bölüme öğrenci yerleştirildi.
MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (4)

Bu dereceler ile

34 Öğrenci Tıp Fakültesine

41 Öğrencinin çoğu İTÜ,ODTÜ,Boğaziçi,Yıldız Teknik,Türk Alman,Hacettepe,Marmara,Ege,Dokuz Eylül üniversitesi gibi seçkin üniversitelerim Mühendislik Mimarlık ve Temel Bilimler bölümlerine

13 öğrenci Diş Hekimliğine

5 öğrenci Hukuk Fakültesi ile Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Uluslararası Ticaret Bölümüne

10 öğrenci Eczacılık,Eğitim Fakültesi,Beslenme ve Diyetetik gibi çeşitli bölümlere yerleşerek başarımızı tescillemişlerdir.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (5)

Okul Müdürü Fatih SELVİ, Okulun tarihi hakkında özet bilgi verdikten sonra, okullarının başarısı hakkında şu açıklamayı yaptı:

       "Okulumuz 2007 yılında Demirci Metin lakabıyla da tanınan merhum hayırsever A. Metin ÇELİK tarafından annesi merhume Mediha ve  babası merhum Hayri Çelik adına tüm ülkenin evlatlarının faydalanması için yaptırılmış ve her yıl ülkenin  dört bir tarafından tercih edilerek gelinen bir devlet okuludur.

Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek

FEN LİSESİ (6)

      Türkiye Genelinde ilçede kurulan ilk Fen Lisesi ünvanını taşıyan okulumuz her yıl Milli Savunma  Üniversitesi Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarında Türkiye Dereceleri çıkararak bir ilçe Fen Lisesinden uzak  Türkiye Geneline Hitap eden ülkeye değer katan nitelikli insan gücünü üniversitelerin nitelikli bölümlerine göndererek adından söz ettirmeyi başaran başarılı bir okuldur."

FEN LİSESİ (5)

" Başarısını sözde değil özde ve ölçülebilir realist verilere dayandıran Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi il genelinde aldığı öğrencisini üst dilimde mezun edip gelen öğrencinin başarısını arttırarak çıktı sağlayan bir okul ünvanını da elinde bulundurmaktadır.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (6)

Öyle ki LGS sonuçlarına göre 5-7.sıralardan aldığı öğrencileri totalde 3.sıralarda mezun edip başarı çıtasını her geçen yıl arttırmaktadır. Bu toplam verinin dışında bir çok öğrenci il ve ülke sıralamalarında ayrıca en başlarda yer almaktadır.2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında mezun ettiği 109 öğrencinin 76 sı geldiği dilimin bir üst diliminde mezun olarak İnegöl’ümüzün yüz akı olmuştur.

FEN LİSESİ (4)

   Başarının altında yatan en önemli etmen hiç şüphesiz ki okulun güçlü ve fedakar öğretmen kadrosudur. Bir çok okulda görülemeyecek nitelikte öğretmenlerimiz  pansiyonlu okul olmamızın da etkisi ile öğrencilerimizin gerek akademik gerekse sosyal ve psikolojik ortamları ile yakından ilgilenmekte mesai mevhumu gütmeksizin evlatlarımızın derse ilişkin sorularını cevaplamaktadırlar." 

FEN LİSESİ (18)

Disiplin ve Özverinin Meyveleri

"Bu başarıların altında yatan en önemli etken, öğrencilerine akademik, sosyal ve psikolojik olarak yakından ilgilenen güçlü ve fedakar öğretmen kadrosudur."Okul Müdürü Fatih SELVİ

FEN LİSESİ (2)-1

Okul, öğrencilerin sadece derslerde değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik gelişimlerinde de destekleyici bir rol oynamaktadır.

FEN LİSESİ (17)

Kaynakların Etkin Kullanımı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), okul tarafından etkin bir şekilde kullanılarak öğrencilerin sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanmıştır. Bu kurslar, öğrenciler için büyük bir fırsat oluşturarak ekstra mali yükten velileri kurtarmaktadır.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (7)

Okul Müdürü Fatih Selvi'den bu kurslar hakkında şu bilgileri öğreniyoruz: "Başarının altında yatan bir diğer husus ise Milli Eğitim Bakanlığının okullarda açmış olduğu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) okul idaresi ve öğretmenleri tarafından nitelikli olarak kullanılmasıdır. Buradaki amaç öğrencilerimizin hiçbir özel kursa ihtiyaç duymadan velilerin ekstra bir maddi yüke girmelerini önleyerek sınav hazırlıklarını bu kurslarda yapmalarıdır.11 ve 12.Sınıf düzeyinde açılan ve tamamen YKS hazırlığı yapılan ve tamamiyle ücretsiz bu kurslara öğrencilerin % 96 sı katılmaktadır.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (9)

Bu da ülke genelinde rekor bir katılım yüzdesidir. Okulun mottosu haline gelen sloganlaşmış bir cümlesi ’Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi’ne gelen her öğrenci sınav hazırlıklarını okulda yapacaklarını bilerek gelir’ şeklindedir. Okulumuz her yıl aldığı 120 öğrencisinden yaklaşık 52-55 sayı aralığındaki kısmı İnegöl dışından Bursa il-ilçeleri ile ülkenin farklı il ve ilçelerinden gelmektedir.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (1)Bunun en büyük sebebi de hedef odaklı ilerleyen bir sonraki günü,haftayı,ayı ve yılı planlayan mevcutla yetinmeyen gerek pansiyon yönetimi gerekse okul yönetimini ilkeler üzerinden yürütüp başarının anahtarını her alanda disiplinli çalışmaya bağlayan bir okul olmasıdır."

FEN LİSESİ (16)

Akademik Başarının Ötesinde

Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, akademik başarılarının yanı sıra çevre dostu projeleri ve uluslararası eğitim programlarıyla da adından söz ettiriyor.

FEN LİSESİ (10)

     Okul, akademik başarılarının yanı sıra kendi elektriğini kendi üreten okul ünvanını da taşımaktadır. Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı BEBKA Projesi kapsamında okul çatısına monte edilen güneş enerji panelleri ile okulun ihtiyacı olan elektriğin büyük bölümü karşılanmakta elektrik tüketiminin az olduğu zamanlarda kurulan inverterlar sayesinde şebeke elektriğine verilerek elektrik dağıtıcısı kuruma satılarak sonraki gelecek elektrik faturalarından indirim alınması (mahsuplaşma) sağlanmıştır.

FEN LİSESİ (7)

"Erasmus+ projeleri ile de öğrencilerimizin yurt dışı eğitimlerini deneyimleyip yerinde görmeleri sağlanmaktadır. En son Yenilenebilir Enerji kapsamındaki Erasmus+ Projesi ile 7 Ekim 2023 tarihinde İtalya’ya giden proje ekibimiz son derece verimli bir eğitim alarak ülkemize geri döndüler."

FEN LİSESİ (15)

Kültürel ve eğitsel gezilerle öğrencilerin genel kültürlerini arttırarak, onlara akademik başarının yanında sosyal ve kültürel anlamda da zengin bir eğitim ortamı sunuluyor. Bu da Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi'ni sadece akademik başarılarıyla değil, bütüncül bir eğitim anlayışıyla da öne çıkartıyor.

FEN LİSESİ (1)-1

Okulun Vizyon ve Misyonu

Vizyon: Vizyonumuz Projeleriyle öncü, başarıda marka, soran sorgulayan, değerlerine sahip, çağdaş bir nesil yetiştirmektir.

MEDİHA HAYRİ CELİK FEN LİSESİ (8)

Misyon: Misyonumuz Başarıda öncü öğrencilerin, kendini gerçekleştirebileceği ortamlar sunarak öğrenmeyi öğrenen, öğrendikleri arasında bağıntı kuran, düşündüklerini özgürce ifade edebilen, çevresinde fark yaratan bireyler yetiştirmektir.

FEN LİSESİ (14)

Sonuç olarak, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, başarılarıyla ve öğrencilere sunduğu zengin eğitim imkanlarıyla İnegöl'ün ve Türkiye'nin eğitim alanında gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

FEN LİSESİ (13)

Bu başarı hikayesi, hem öğrencilere hem de eğitim camiasına ilham veriyor.

FEN LİSESİ (11)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR