Bursaspor - Ankara Demirspor İlk Yarı Sonucu
Bursaspor - Ankara Demirspor İlk Yarı Sonucu
İçeriği Görüntüle

İnegölspor’un vergi ve SGK borçları nedeniyle aldığı 3 puan silme cezası, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirildi. Öztürk, bu cezaların adaletsiz olduğunu ve Anadolu kulüplerinin ekonomik krizler nedeniyle zor durumda bırakıldığını savundu.

Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mehmet Şimşek'in başında olduğu ekonomi yönetimi yandaş müteahhitlerin milyarlık borçlarını silerken Anadolu kulüplerine ceza üstüne ceza kesiliyor. İnegölspor'un vergi ve SGK borçları nedeniyle 3 puanı siliniyor. Futbolun ruhunu yok eden bu ekonomik kıskacı kaldırın. Sporu cezalandıran değil, yaşatan bir anlayış gerekiyor!”

İnegölspor’un Sgk Ve Vergi Borçları Nedeniyle Silinen 3 Puanı, Chp Bursa Milletvekili Hasan Öztürk Tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (Tbmm) Gündeme Getirildi. Öztürk, Anadolu Kulüplerinin

Anadolu Kulüpleri Zor Durumda

Son yıllarda Anadolu kulüpleri, ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük sorunlar yaşamaya devam ediyor. Vergi ve SGK borçlarını ödeyemeyen kulüpler, transfer yasakları ve puan silme cezaları ile karşı karşıya kalıyor. İnegölspor da bu ekonomik zorluklardan etkilenen kulüpler arasında yer alıyor.

Hasan Öztürk, Anadolu kulüplerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, futbol kulüpleri için mali yükümlülüklerin hafifletilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kulüplerin bu ekonomik baskıların altında kalmadan faaliyetlerine devam edebilmesi için daha adil bir düzenin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İnegölspor’un yaşadığı bu ceza, sadece bu kulüp için değil, tüm Anadolu kulüpleri için büyük bir sorun teşkil ediyor. Öztürk’ün gündeme getirdiği bu konu, futbolun adil bir şekilde gelişmesi için önemli bir tartışma başlatmış oldu.

Kaynak: SOSYAL MEDYA