Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki otizmli ve üstün yetenekli Ali Doğan, Adana Uluslararası Sanat Fuarı’nda yüzlerce sanatçı arasında tek çocuk sanatçı olarak yer alarak büyük bir gurur yaşattı. Sanat çevreleri Ali’yi “yaşının çok üstünde bir yetenek” olarak değerlendiriyor.

99D01A79 64Cf 409D 8888 E6F05A5Cf46B

Resimlerinde en çok hayvan temalarını işleyen Ali, keçi ve koyun yavrularını gözlemleyip besliyor, topladığı otlarla onlara bakım yapıyor. Bu sevgisini tuvale de yansıtan genç sanatçı, “Onları resmetmek bana mutluluk veriyor” sözleriyle sanatındaki ilham kaynağını anlatıyor.

435Bf543 D57A 41E2 Ad2E 1C335C94282E

İnegöl’de 5 Aralık Nöbetçi Eczaneler
İnegöl’de 5 Aralık Nöbetçi Eczaneler
İçeriği Görüntüle

Hayal gücüyle de dikkat çeken Ali, gelecekte “kutup ayısı ya da goril babası olmak” istediğini söylüyor. “Çünkü onların çocuklarına daha fazla sevgi gösterdiklerini ve daha iyi ebeveyn olduklarını düşünüyorum” diyerek sıra dışı hayalini dile getiriyor.

Sanatında barış ve umut temasını ön plana çıkaran Ali, savaşların ve çocuklara verilen zararların kendisini derinden üzdüğünü belirtiyor. “Ben kimseye benzemek istemiyorum. İçinizden biri değilim, sadece kendim olmaya çalışıyorum” diyerek sanat yolculuğunu özetliyor.

C3056Cf3 01E2 4194 Bc3E 5C32D404Ac33

Genç ressam, eserlerini ve resim yaparken çektiği videoları @bluegorillaarts adlı Instagram hesabından paylaşarak sosyal medyada da yoğun ilgi görüyor.

435Bf543 D57A 41E2 Ad2E 1C335C94282E

Kaynak: BÜLTEN